Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠιθανή στροφή της Thomas Cook αποκλειστικά στην ηλεκτρονική αγορά για αποφυγή χρεωκοπίας;
TOs

Πιθανή στροφή της Thomas Cook αποκλειστικά στην ηλεκτρονική αγορά για αποφυγή χρεωκοπίας;

Οι Βρετανοί που έχουν κλείσει πτήσεις μέσω της Thomas Cook θα είναι σε θέση να πετάξουν κανονικά εάν η αεροπορική εταιρεία της πωληθεί, έχει επιβεβαιώσει η εταιρεία.

Η Thomas Cook θα μπορούσε να μετατραπεί σε ηλεκτρονική αγορά διακοπών, καθώς η ταξιδιωτική εταιρεία ψάχνει να βρει τρόπους να βελτιώσει την κατάστασή της. Η εταιρεία έχει ήδη κλείσει περισσότερα από 12 καταστήματα φέτος και ανακοίνωσε πρόσφατα ζημίες ύψους 1,2 δισ. λιρών στερλινών.

Νωρίτερα φέτος, η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 21 από τα καταστήματά του στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία δήλωσε ότι η πλειοψηφία των πωλήσεών της κατά το τελευταίο έτος έγιναν μέσω διαδικτύου και εκεί θα επικεντρωθούν οι δραστηριότητές της.

Μια Thomas Cook, με λειτουργία ως ηλεκτρονικής αγοράς, φαίνεται πιο πιθανό σενάριο, με την αεροπορική της εταιρεία να βρίσκεται σε καθεστώς πώλησης, σύμφωνα με την εφημερίδα “Telegraph”.

Η ιστοσελίδα της θα περιείχε τρίτους παρόχους για ξενοδοχεία, πτήσεις και περιηγήσεις ώστε να γίνει μια επιχείρηση “με λίγα περιουσιακά στοιχεία”, για τη βελτίωση των κερδών της. Τα δικα΄της ξενοδοχεία, όπως το Casa Cook και το Cook’s Club, θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αυτήν τη στιγμή ογκώδη χρέη και πτώση της αξίας της από 2,2 δισ. λίρες σε 180 εκατ. λίρες μέσα σε ένα χρόνο. Η εταιρεία εξέδωσε νέα ανακοίνωση όσον αφορά στα κέρδη της και ανέφερε απώλεια περίπου 1,5 δισ. λίρες σε 6 μήνες.

Οι αναλυτές στην επενδυτική τράπεζα Citigroup αξιολόγησαν τις μετοχές της ως “άχρηστες” και δήλωσαν ότι πρέπει να πάνε στο μηδέν, προκαλώντας πτώση της αξίας των μετοχών της. Η εταιρεία αναγκάστηκε να καθησυχάσει τους πελάτες της που παραθερίζουν ότι η επιχείρηση δε θα φαλιρήσει και ότι οι διακοπές τους είναι ασφαλείς. Ωστόσο, μετά από μια σύντομη άνοδο, οι τιμές των μετοχών της μειώθηκαν και πάλι, μετά την υποβάθμιση της εταιρείας από τις εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch και S&P.

Οι Βρετανοί που έχουν κλείσει πτήσεις μέσω της Thomas Cook θα είναι σε θέση να πετάξουν κανονικά εάν η αεροπορική εταιρεία της πωληθεί, έχει επιβεβαιώσει η εταιρεία. Οι κρατήσεις για πακέτα διακοπών προστατεύονται από ATOL, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουν επιστροφές για τις κρατήσεις τους και θα μεταφερθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς χρέωση, αν ο πάροχος φαληρίσει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024