Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Προγραμματισμό στις αφιξοαναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων ζητά η FedHATTA

Τατιάνα Ρόκου - 31 Μάιος 2019, 10:21

Ο τομέας της κρουαζιέρας, στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου κυρίως, είναι ολοένα αυξανόμενος παραγωγικά, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.


Εκπαιδευτικό και ενημερωτικό workshop διοργάνωσε η FedHATTA στο πλαίσιο του 5ου Posidonia Sea Tourism Forum, στις 29 Μαΐου, στο Domotel Kastri Hotel. Το θέμα του workshop αφορούσε τις πωλήσεις στον χώρο της κρουαζιέρας, και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ωφεληθεί ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, αλλά και να δημιουργήσει σύγχρονα και ευέλικτα τουριστικά πακέτα υψηλών απαιτήσεων.

Ο τομέας της κρουαζιέρας, στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου κυρίως, είναι ολοένα αυξανόμενος παραγωγικά, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.  

“Στην ανάπτυξη και περαιτέρω προβολή αυτών των υπηρεσιών της Ανατολικής Μεσογείου, έχουμε εστιάσει τα τελευταία χρόνια, μέσα από την δημιουργία της EMTTAAS”, σχολίασε ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης. “Η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Αίγυπτος, καθώς και οι χώρες που θα ακολουθήσουν στο σχήμα της EMTTAAS, μπορούν να υποστηρίξουν την βάση για την δημιουργία ενός πολυδιάστατου διεθνικού προορισμού, στον οποίο η Κρουαζιέρα παίζει πρωταρχικό ρόλο”.

Και συνεχίζει: “Δεν είναι πλέον μακρινό όνειρο, όπως ήταν κάποτε, το να μιλούμε για τον δωδεκάμηνο τουρισμό στην πράξη. Έγιναν πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και τώρα πια μπορούμε να διακρίνουμε τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς η Ανατολική Μεσόγειος δυναμικά και ενεργά αποτελεί έναν προορισμό που επιλέγεται για ταξίδια εμπειριών όλο τον χρόνο. Γι’αυτό και η FedHATTA στηρίζει απόλυτα την διοργάνωση του forum Posidonia, που κάθε χρόνο προσεγγίζει το θέμα με περισσότερη δυναμική”.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δήλωσε: “Βασικό και καίριο αίτημα του κλάδου είναι να δοθεί έμφαση στον προγραμματισμό αφίξεων-αναχωρήσεων, αλλά και στις επενδύσεις σε σύγχρονες υποδομές, ώστε να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις που προκύπτουν, καθώς πρακτικά και λόγω μεγέθους των νέων πλοίων, απαιτείται να προβλεφθούν οι συνθήκες που θα προκαλούσαν συμφόρηση στους λιμένες”.

Μεγάλος αριθμός τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφων παρακολούθησαν το workshop, στο οποίο κατέθεσαν τις απόψεις και την τεχνογνωσία τους, ομιλητές από τον χώρο της Κρουαζιέρας – οι κ.κ. Andy Harmer, διευθυντής της CLIA Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, Ανδρέας Στυλιανόπουλος (Navigator Travel), Τατιάνα Χάμπα (Cruiseway Travel), Χρήστος Χριστοδουλάκης (The Good Guys’ Tourism). Συντονιστής -από πλευράς FedHATTA- ήταν ο κ. Γιώργος Σταθόπουλος, σύμβουλος κρουαζιέρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top