Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυξημένο ενδιαφέρον για άφιξη κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο τα επόμενα 2-3 χρόνια
Κρουαζιέρα

Αυξημένο ενδιαφέρον για άφιξη κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο τα επόμενα 2-3 χρόνια

Έχει επιβεβαιωθεί η έναρξη κρουαζιέρων από και προς την Κύπρο από την εταιρεία Royal Caribbean Cruises, η οποία θα πραγματοποιήσει δύο κρουαζιέρες το 2019 και έξι το 2020.

Πολύ ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για την ανάπτυξη του τομέα της κρουαζιέρας στην Κύπρο για το 2019 και εντεύθεν. Αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του Υφυπουργείου Τουρισμού και της κοινοπραξίας DP World Limassol, η οποία διαχειρίζεται το λιμάνι Λεμεσού, για ενθάρρυνση των εταιρειών κρουαζιέρας να συμπεριλάβουν και κυπριακά λιμάνια στα προγράμματα κρουαζιέρων που σχεδιάζουν.

Αυτό το συμπέρασμα έχει ενισχυθεί και από την παρουσία του Υφυπουργείου Τουρισμού, με επικεφαλής τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο, στο Posidonia Sea Tourism Forum 2019, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 28 μέχρι τις 29 Μαΐου 2019. Στο φόρουμ συμμετείχαν γύρω στους 600 σύνεδρους και εκθέτες από περισσότερες από 20 χώρες.

Κατά το διήμερο φόρουμ, η κυπριακή αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις με εταιρείες μεγάλης εμβέλειας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα των κρουαζιέρων ανά το παγκόσμιο.

Τα μηνύματα που έχει λάβει το υφυπουργείο είναι ότι θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για άφιξη κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο, μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι το αρνητικό κλίμα στον τουρισμό κρουαζιέρας, όχι μόνο όσον αφορά στη χώρα, αλλά και ευρύτερα την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω κυρίως των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή, αναστρέφεται.

Ήδη έχει επιβεβαιωθεί η έναρξη κρουαζιέρων από και προς την Κύπρο από την εταιρεία Royal Caribbean Cruises, η οποία θα πραγματοποιήσει δύο κρουαζιέρες το 2019 και έξι το 2020. Έντονο ενδιαφέρον για πραγματοποίηση κρουαζιέρων προς την Κύπρο επιδεικνύουν και άλλες εταιρείες.

Το υφυπουργείο θα εργαστεί προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του θετικού κλίματος που επικρατεί, λαμβάνοντας υπόψη και το ενδιαφέρον που υπάρχει για θαλάσσια σύνδεση του νησιού μας με άλλες χώρες της περιοχής. Στόχος είναι η επανατοποθέτηση της Κύπρου στο χάρτη των θαλάσσιων μεταφορών της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου θεωρεί ότι για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία από την προσέλκυση κρουαζιέρων, θα πρέπει οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν προκειμένου να προσφέρουν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες στους τουρίστες που θα αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια στα κυπριακά λιμάνια. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι προσφέρονται ευκαιρίες για πραγματοποίηση εκδρομών σε περιοχές της ενδοχώρας, διοργάνωση εκδηλώσεων υποδοχής και άλλων κ.λπ.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού βρίσκεται στη διάθεση των τοπικών αρχών για την παροχή σχετικής καθοδήγησης. Επισημαίνεται, επίσης, προκαταρκτικά ότι τα τοπικά γραφεία του υφυπουργείου θα συντονίσουν πρακτικά το όλο θέμα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024