Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μείωση κερδών για την Avis Europe

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Μάρτιος 2002, 00:00

Τα κέρδη προ φόρων του 2001 για την Avis<.> Europe, έφθασαν τα 89,5 εκατ. αγγλικές λίρες παρουσιάζοντας μείωση κατά<...>

19,5% έναντι του προηγούμενου έτους.

Ο όμιλος ενοικίασης αυτοκινήτων ισχυρίζεται ότι η πτώση οφείλεται στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου αν και παρουσιάζονται σημεία ανάκαμψης.

Ο κ. Mark McCafferty, διοικητικό στέλεχος του ομίλου της Avis Europe, πιστεύει ότι η αγορά από τον Απρίλιο θα επιστρέψει στα επίπεδα προ της 11ης Σεπτεμβρίου και ότι η χρονιά θα μπορούσε να κλείσει με αύξηση 5-6% συγκριτικά με το 2001.

Ο κ. McCafferty, δήλωσε ότι "η πτώση ήταν αναμενόμενη, αλλά οι πωλήσεις επιστρέφουν σταδιακά και λίγο πιο σύντομα από το αναμενόμενο, ειδικά για την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Η Avis Europe μείωσε τον στόλο της κατά 10%, ένα μήνα μετά τις επιθέσεις, και έτσι απέφυγε τα χειρότερα από τη μείωση των πωλήσεων. Επίσης, οι υπερατλαντικές συμφωνίες, που είναι το 15% των πωλήσεων δείχνουν ανάκαμψη. Η αγορά που επηρεάσθηκε περισσότερο ήταν η εταιρική, η οποία καταλαμβάνει το 24% των πωλήσεων του ομίλου. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων μετά την 11η Σεπτεμβρίου από όλα τα υποκαταστήματα, εκτός των αεροδρομίων, παρουσίασαν πτώση μόλις 1%." Επίσης, ο κ. McCafferty τόνισε ότι "η Avis Europe αν και σκοπεύει να προωθήσει τις online πωλήσεις θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τα τουριστικά γραφεία."

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top