Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύγκρουση του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera με μικρότερο σκάφος στη Βενετία
Κρουαζιέρα

Σύγκρουση του κρουαζιερόπλοιου MSC Opera με μικρότερο σκάφος στη Βενετία

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο.

Το κρουαζιερόπλοιο “MSC Opera” της MSC Cruises, χωρητικότητας 2.700 επιβατών, που κατέπλεε στον επιβατηγό λιμένα της Βενετίας προσέκρουσε σε μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 130 άνθρωποι, με αποτέλεσμα τέσσερις επιβαίνουσες (μία Αμερικανίδα, μία Νεοζηλανδή και δύο Αυστραλές) να τραυματισθούν και κάποιοι να καταλήξουν στα νερά της λιμνοθάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ορισμένοι από τους επιβάτες του πλοιαρίου “River Countess” έπεσαν μετά τη σύγκρουση με το κρουαζιερόπλοιο στο νερό. Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο.

Το κρουαζιερόπλοιο που οδηγείτο στην προβλήτα για κρουαζιερόπλοια San Basilio από ρυμουλκό, χάνοντας όμως τον έλεγχο λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, επί αρκετά λεπτά ηχούσε τη σειρήνα του, καθώς εκείνη τη στιγμή η λιμνοθάλασσα ήταν γεμάτη πλεούμενα.

Αμέσως μετά οργανώθηκε διαδήλωση από την οργάνωση “Όχι μεγάλα πλοία”. Η σύγκρουση συνέβη ακριβώς τη στιγμή που έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να ελλιμενίζονται τεράστια κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια της Βενετίας. Η UNESCO πρόσφατα γνωμοδότησε υπέρ του κατάπλου μεγάλων σκαφών στον λιμένα της Marghera, στην απέναντι όχθη, γνώμη που συμμερίζονται ο δήμος και η περιφέρεια, αλλά όχι πολλές οργανώσεις πολιτών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024