Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Oman Air ξεκινά απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Μουσκάτ
Αεροπορικές εταιρείες

Η Oman Air ξεκινά απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Μουσκάτ

Το νέο δρομολόγιο (που θα γίνεται όλο το χρόνο) μεταξύ του Μασκάτ και της Αθήνας είναι ο 54ος προορισμός της αεροπορικής εταιρείας και η δεύτερη διαδρομή που δρομολογήθηκε φέτος μετά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η Oman Air, ο εθνικός αερμεταφορέας του Σουλτανάτου του Ομάν ξεκινά τη νέα καθημερινή του πτήση μεταξύ Ελλάδας και Ομάν, με το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Μουσκάτ να έχει ήδη αναχωρήσει από το Διεθνή Αεροδρόμιο Αθηνών χθες, 2 Ιουνίου 2019.

Με χρόνο πτήσης 6 ώρες και 15 λεπτά, η πτήση WY194 αναχώρησε από την Αθήνα στις 00.20, φτάνοντας στο βραβευμένο νέο τερματικό σταθμό του Muscat International Airport στις 06.35 την ίδια μέρα. Η πτήση είναι το μόνο απευθείας δρομολόγιο μεταξύ Ελλάδας και Ομάν που επωφελεί τόσο τους ταξιδιώτες επιχειρηματίες όσο και αυτούς που ταξιδεύουν για αναψυχή, καθώς και για την ελληνική κοινότητα στο Ομάν. Η νέα αεροπορική σύνδεση προσφέρει επίσης απρόσκοπτες συνδέσεις μέσω του κόμβου της Oman Air, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μουσκάτ προς τους προορισμούς της αεροπορικής εταιρείας ανά τον κόσμο.
Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος Boeing 737-800.

Η εναρκτήρια πτήση από την πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ, προς την Αθήνα, WY 193, αναχώρησε την 1η Ιουνίου, με τον επίτιμο πρόξενο της Ελλάδας στο Σουλτανάτο του Ομάν, δρ. Ηλία Νικολακόπουλο να συνοδεύει την αντιπροσωπεία της Oman Air υπό την ηγεσία του ανώτερου αντιπροέδρου Διεθνών Πωλήσεων Laurent Recoura, για να γιορτάσουν τη νέα πτήση. Μετά την προσγείωση στην Αθήνα, η ομάδα έλαβε επίσημη υποδοχή στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Ο Abdulaziz Al Raisi, διευθύνων σύμβουλος της Oman Air, δήλωσε: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι και χαρούμενοι που προσθέτουμε την Αθήνα στο δίκτυό μας, καθώς είναι η δεύτερη νέα διαδρομή μας, που ξεκίνησε το 2019. Το Ομάν έχει ισχυρές διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και η έναρξη αυτής της νέας πτήσης σίγουρα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών μας. Το εμπόριο μεταξύ Ομάν και Ελλάδας αυξάνεται και είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να το διευκολύνουμε περαιτέρω με την έναρξη αυτής της υπηρεσίας. Το Ομάν μετατρέπεται σε έναν πολύ σημαντικό περιφερειακό κόμβο logistics με υποδομές παγκόσμιας κλάσης και είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες επενδυτές και οι εταιρείες αναγνωρίζουν αυτές τις ευκαιρίες”.

Ο Laurent Recoura, ανώτερος αντιπρόεδρος Διεθνών Πωλήσεων στην Oman Air, ανέφερε: “Είμαστε σίγουροι ότι η νέα μας πτήση θα καλύψει τη ζήτηση για επιχειρηματική και ψυχαγωγική επιβατική κίνηση, επιτρέποντάς μας να προβάλλουμε την όμορφη χώρα μας στους Έλληνες επισκέπτες. Το νέο μας δρομολόγιο μεταξύ του Μασκάτ και της Αθήνας είναι ο 54ος προορισμός της αεροπορικής εταιρείας και η δεύτερη διαδρομή που δρομολογήθηκε φέτος μετά την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η κίνηση έρχεται ως μέρος του στόλου της Oman Air και του προγράμματος επέκτασης του δικτύου μας, το οποίο θα δει την αεροπορική εταιρεία να αξιοποιεί έως 70 αεροσκάφη προς περίπου 60 προορισμούς έως το 2022”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά), η κα Τίνα Καλαμαρά, Country Manager της Oman Air, ο Laurent Recoura, ανώτερος αντιπρόεδρος Διεθνών Πωλήσεων στην Oman Air και η κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του ΔΑΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024