Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΣΕΤΕ

Γ. Ρέτσος (ΣΕΤΕ): 'Στόχος πλέον ένα εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό'

Τατιάνα Ρόκου - 06 June 2019, 14:40

Ο τουρισμός το 2018 συνέβαλε άμεσα στη δημιουργία 22 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία, ενώ στην αιχμή της τουριστικής περιόδου ο τομέας συμβάλει σχεδόν στο 20% της συνολικής απασχόλησης της χώρας. Την τελευταία τριετία, στα ελληνικά ξενοδοχεία πραγματοποιήθηκαν ιδιωτικές επενδύσεις 5,6 δισ. ευρώ.


H κλειστή συνεδρίαση της 27ης Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ ξεκίνησε σήμερα στο ξενοδοχείο Electra Metropolis την κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Ρέτσος τόνισε μεταξύ άλλων: ”Στόχος μας πλέον είναι να μπούμε σε μια νέα περίοδο ωριμότητας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα νέο, επόμενο κύκλο μακροχρόνιας ανάπτυξης. Με ένα νέο εθνικό συμβόλαιο ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό”.

Ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε επίσης στους τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζονται τα βήματα που έκανε ο ΣΕΤΕ για να έχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον ελληνικό τουρισμό το 2018 (εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη).Η συνεδρίαση συνεχίσθηκε με την παρέμβαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνομιλία με τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Κουβαρά. Ο κ. Μητσοτάκης επσήμανε ότι ”η πρόσφατη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είναι λειψή” και ανακοίνωσε κίνητρα για τα ξενοδοχεία που θα υιοθετήσουν επιθετικές αλλαγές στην ενεργειακή τους πολιτική. Επίσης, αναφέρθηκε στην επένδυση του Ελληνικού και την καθυστέρηση στις υπογραφές των υπουργικών αποφάσεων που εκκρεμούν.

Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε με την ομιλία του προέδρου της Aegean, κ. Ευτύχιου Βασιλάκη, κατά την οποία, τονίσθηκε μεταξύ άλλων: “Εκείνο που έχουμε κατακτήσει τα τελευταία χρόνια είναι η συνεργασία και αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα τα επόμενα χρόνια. Το ζήτημα, πλέον, δεν είναι ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά η βελτίωση ορισμένων ποιοτικών στοιχείων για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η συγκράτηση των επαναλαμβανόμενων τουριστών, η διάχυση του τουριστικού ρεύματος σε περισσότερες περιοχές, η αντιμετώπιση της εποχικότητας και η αύξηση των τουριστικών εσόδων”. Επίσης, ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης, ενώ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας με προτεραιότητα στις επιβαρύνσεις της εργασίας.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του διευθύνοντος συμβούλου της Εurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία και του CCO Business Segment του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρη Χριστόπουλου.


Ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας.

Επίσης, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του Ινστιτούτου και επισήμανε: ”Η ένταση του διεθνούς ανταγωνισμού στον τουρισμό και η πολυμορφία των τουριστικών προϊόντων ανά τον κόσμο επιβάλλουν την συστηματική προσέγγιση της αγοράς μέσα από έρευνες, αναλύσεις και μελέτες που αναδεικνύουν τις ευκαιρίες και τις απειλές που αντιμετωπίζει το τουριστικό Επιχειρείν. Απώτερος σκοπός του ΙΝΣΕΤΕ είναι αφενός η συμβολή στην κατανόηση και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση της διασύνδεσης με την ευρύτερη τοπική οικονομία, και αφετέρου η ανάδειξη της σπουδαιότητας της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό, της λειτουργίας και διαχείρισης των τουριστικών προορισμών και η κρισιμότητα των συνεργειών”.


Η διευθύνουσα σύμβουλο της Marketing Greece, κα Ιωάννα Δρέττα.

Οι δράσεις της Marketing Greece για το έτος 2018 παρουσιάσθηκαν από την διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, κα Ιωάννα Δρέττα, η οποία σημείωσε χαρακτηριστικά: ”Με την υποστήριξη όλων, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να οδηγούμε τις εξελίξεις στην προβολή του ελληνικού τουρισμού”.


Παρουσίαση της διευθύνουσας συμβούλου της Marketing Greece, κας Ιωάννας Δρέττα
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top