Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Ενεργοποιείται η online παραγγελία/έκδοση ομαδικών εισιτηρίων στα μουσεία

Τατιάνα Ρόκου - 07 June 2019, 09:25

Διαδικτυακή παραγγελία και έκδοση ομαδικών εισιτηρίων για τους χώρους, στους οποίους το ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμόζεται από τον Ιούλιο του 2018.


Με ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας b2b του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), που απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουρισμού και ενεργοποιεί τη διαδικτυακή παραγγελία και έκδοση ομαδικών εισιτηρίων για τους χώρους, στους οποίους το ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμόζεται από τον Ιούλιο του 2018.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Στρατή, της προέδρου του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων κας Παρασκευής Σιδηροπούλου και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρου Τσιλίδη.

Ο κ. Στρατής, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, σημείωσε ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα b2b για τους επαγγελματίες του τουρισμού που διοργανώνουν επισκέψεις στους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία υπήρξε σημαντικός στόχος για το Υπουργείο Πολιτισμού και πλέον είναι γεγονός ύστερα από την εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τη FedHATTA, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στην εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών γραφείων.

Ο πρόεδρος της FedHATTA τόνισε ότι η πλατφόρμα b2b ηλεκτρονικού εισιτηρίου αποτελούσε αίτημα του κλάδου επί σειρά ετών και ευχαρίστησε τον υφυπουργό για τη συνεργασία και την υιοθέτηση των προτάσεων για τον κλάδο, οι οποίες αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών των επαγγελματιών και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της υπηρεσίας.

Τέλος, ο κ. Τσιλίδης μετά από σχετική ενημέρωση που έγινε από τον κ. Στρατή για την πρόοδο του προγράμματος επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα ενταχθούν περισσότεροι χώροι πολιτισμού στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων, ώστε να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες του συστήματος από τα τουριστικά γραφεία αλλά και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες για τους επισκέπτες των μνημείων και μουσείων της Ελλάδας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top