Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Τους chefs Π. Κοσκινά και Β. Λιάκο υποδέχεται το Liostasi στις 15 Ιουνίου στην Ίο

Τατιάνα Ρόκου - 10 June 2019, 12:45

Ο κύκλος γαστρονομικών εκδηλώσεων 'New Greek Cuisine @ Liostasi' είναι ένας νέος θεσμός που εντάσσεται στη στρατηγική του Liostasi για την εδραίωση του ξενοδοχείου και γενικότερα της Ίου ως γαστρονομικού πόλου.


Πέντε κορυφαίους σεφ της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας θα υποδεχτεί φέτος το ξενοδοχείο Liostasi Hotel & Suites στο πλαίσιο του κύκλου γαστρονομικών εκδηλώσεων “New Greek Cuisine @ Liostasi”. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που εντάσσεται στη στρατηγική του Liostasi για την εδραίωση του ξενοδοχείου και γενικότερα της Ίου ως γαστρονομικού πόλου με έμφαση τόσο στα εξαίρετα τοπικά προϊόντα της Ίου και των Κυκλάδων όσο και σε μια πιο σύγχρονη απόδοση των παραδοσιακών νησιωτικών συνταγών.

Η αρχή θα γίνει στις 15 Ιουνίου 2019 με τους κ.κ. Περικλή Κοσκινά και Βαγγέλη Λιάκο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη θαλασσινή κουζίνα τους στο Grandma’s Restaurant, το βραβευμένο εστιατόριο του Liostasi. Θα ακολουθήσουν στις 23 Ιουλίου η κα Κωνσταντίνα Φάκλαρη, στις 10 Αυγούστου ο κ. Άνταμ Κοντοβάς και στις 9 Σεπτεμβρίου ο κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

”Η πρόσφατη βράβευση του Grandma’s Restaurant με Χρυσό Σκούφο επιβεβαιώνει τη θέση του ως του καλύτερου εστιατορίου της Ίου και το εδραιώνει ως ένα από τα κορυφαία εστιατόρια δημιουργικής ελληνικής κουζίνας της χώρας”, τόνισε ο κ. Αρτέμης Δεναξάς, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Liostasi Hotel & Suites, κατά την παρουσίαση των φετινών γαστρονομικών εκδηλώσεων. ”Η αποδοχή της δουλειάς μας τόσο από τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Ίου όσο και από τους πιο αυστηρούς κριτές της γαστρονομίας μάς δίνει την ενέργεια να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την κουζίνα μας, ένα εγχείρημα που υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία ο σεφ μας Αλέξανδρος Λέπεσης με το εκπληκτικό φετινό του μενού. Επίσης συνεχίζουμε να προσκαλούμε τους καλύτερους Έλληνες σεφ στο Grandma’s, προκειμένου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ίου να γευτούν τη δουλειά τους. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους κορυφαίους αυτούς επαγγελματίες για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και την παρουσία τους στην Ίο το φετινό καλοκαίρι”.


Ο Περικλής Κοσκινάς.

Οι κ.κ. Κοσκινάς και Λιάκος είναι οι δύο από τους πέντε δημιουργούς των ιδιαίτερα επιτυχημένων αθηναϊκών εστιατορίων “Cookoovaya” και “Hoocut”. Στο μενού που θα παρουσιάσουν στο Liostasi στις 15 Ιουνίου κυριαρχούν γεύσεις θαλασσινές με δημιουργικές συνταγές και πρωταγωνιστές τις άριστες πρώτες ύλες.


Ο Βαγγέλης Λιάκος.

Το μενού περιέχει, συγκεκριμένα, τα εξής πιάτα:

Κάβουρας
Ραβιόλι ρέβας με μπλέ καβούρι, αυγό ορτυκιού και πικάντικη μαγιονέζα
Τόνος
Ταρτάρ τόνου με καπνιστό χέλι, πέτσα κοτόπουλο και εσπεριδοειδή
Στείρα
Σασίμι στείρας με αυγοτάραχο Τρικαλινού και βοδινό συκώτι
Γαρίδα
Τραγανή γαρίδα με κρέμα βασιλικού και σαλάτα μυρωδικών  
Bianco
Φιλέτο μπακαλιάρου Bianco, μικρές πατάτες  και τραγανό σκόρδο
Ανανάς
Κανελόνι ανανά με ανθότυρο και σούπα μπαχαρικών

Το πολυβραβευμένο Liostasi Hotel & Suites, το μόνο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top