Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣυνεργασία της ΠΟΞ με το BCΑ
Τουριστική εκπαίδευση

Συνεργασία της ΠΟΞ με το BCΑ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο διευθύνων σύμβουλος του BCA κ. Χαράλαμπος Δασκαλάκης συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε αρκετές ειδικότητες εργαζομένων στα ελληνικά ξενοδοχεία, αναδεικνύουν καθημερινά τις παθογένειες και την αναποτελεσματικότητα του εθνικού εκπαιδευτικού μας συστήματος. Δυστυχώς, οι ελλείψεις εντοπίζονται κάθε χρόνο στο “peak” της σεζόν και αφορούν σε έναν τομέα -όπως είναι ο τουρισμός- που έχει χαρακτηριστεί ως “η ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και ο πρόεδρός της κ. Γρηγόρης Τάσιος έχουν επισημάνει πολλές φορές το πρόβλημα και για την επίλυσή του, έχουν καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις στους αρμόδιους φορείς. Προτάσεις για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού μας μοντέλου που κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Παράλληλα όμως, η ΠΟΞ ενθαρρύνει και υποστηρίζει πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν το κενό που αφήνει η Πολιτεία,  μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους που επιθυμούν να απασχοληθούν στον τουρισμό. Προγράμματα που επιμορφώνουν και κατευθύνουν αυριανά ξενοδοχειακά στελέχη και εργαζόμενους και τους εξοπλίζουν με τα απαραίτητα εφόδια για να εισέλθουν στον εργασιακό στίβο.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ανήκει στο BCA College και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο διευθύνων σύμβουλος του BCA κ. Χαράλαμπος Δασκαλάκης συνυπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024