Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςZurab Pololikashvili (ΠΟΤ): 'Η Ελλάδα είναι ένας εδραιωμένος τουριστικός προορισμός'
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Zurab Pololikashvili (ΠΟΤ): 'Η Ελλάδα είναι ένας εδραιωμένος τουριστικός προορισμός'

Η Ελλάδα διαθέτει την ικανότητα να προσαρμόζεται με συνέπεια στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις τουριστών από όλο τον κόσμο, αναφέρει ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), Zurab Pololikashvili, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας εδραιωμένος τουριστικός προορισμός, που φιλοξενεί περισσότερους από 27 εκατ. διεθνείς επισκέπτες το χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την τελευταία έκθεση του Βαρόμετρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο τουρισμός συνεισέφερε 14,3 δισ. ευρώ (16,2 δισ. δολ.) στην ελληνική οικονομία μόνο το 2017, αντιπροσωπεύοντας το 8% του συνολικού ΑΕΠ. Αυτό αποδεικνύει πόσο ελκυστική συνεχίζει να είναι η Ελλάδα, καθώς και την ικανότητά της να προσαρμόζεται με συνέπεια στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις τουριστών από όλο τον κόσμο.

“Είναι ενθαρρυντικό να βλέπω τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα επικεντρώνεται στη διαφοροποίηση των τουριστικών προσφορών και στην απομάκρυνση από το μοντέλο ‘ήλιος – θάλασσα’, το οποίο υπηρετούσε τόσο καλά για τόσο πολύ καιρό. Θα θέλαμε να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών και των εθνικών κυβερνήσεων και της τουριστικής βιομηχανίας και να δίνεται έμφαση στην ενθάρρυνση των τουριστών να επισκέπτονται τη χώρα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και να αναζητούν και να ανακαλύπτουν καινούργια μέρη και όχι μόνο τους γνωστούς προορισμούς. Αυτό όχι μόνο θα αντιμετωπίσει το πιθανό πρόβλημα του υπερτουρισμού, αλλά θα ενισχύσει επίσης την αγροτική οικονομία, θα φέρει έσοδα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μέρη που δεν έχουν γνωρίσει ακόμη αυτά τα οφέλη από τον τουρισμό. Ενθαρρύνουμε επίσης τη συνεργασία μεταξύ του τουριστικού και του εκπαιδευτικού τομέα. Η παροχή στους ανθρώπους των δεξιοτήτων που χρειάζονται για να εργαστούν στον τουρισμό θα συμβάλει στην περαιτέρω προώθηση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ελλάδα”.

Αναφερόμενος στη διοργάνωση της 8ης Διεθνούς Συνάντησης για το Δρόμο του Μεταξιού στη Θεσσαλονίκη και την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Τουρισμού στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB Berlin, ο κ. Pololikashvili επεσήμανε ότι χάρη στην πλούσια παράδοση που έχει στη ναυτιλία όπως και χάρη στον πολιτισμό και την ιστορία της, η Ελλάδα παίζει ήδη κομβικό ρόλο στην ενδυνάμωση της περιφερειακής συνοχής και της διαπολιτισμικής κατανόησης και στη διατήρηση της κληρονομιάς που συνδέεται με τις ιστορικές ρίζες. “Η συμβολή της είναι σε πολλούς τομείς και πολυεπίπεδη, με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού να υποστηρίζουν τις προσπάθειές μας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο”, κατέληξε.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024