Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου ζητά τη δημιουργία Τουριστικής Αστυνομίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιούνιος 2019, 14:52

Το Υφυπουργείο Τουρισμού διαβεβαιώνει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών ότι είναι σύμφωνο να αναλάβει θέματα που επηρεάζουν την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών, νοουμένου όμως ότι θα διασφαλιστούν το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείρισή τους, καθώς και οι αναγκαίοι μηχανισμοί (προσωπικό, εξουσίες και εξοπλισμός), για την εφαρμογή του.


Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών στην Κύπρο, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, τα θέματα του περιορισμού της ηχορύπανσης και της διαχείρισης των παραλιών.

Με τη λειτουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού στις 2 Ιανουαρίου 2019, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και το Υφυπουργείο Τουρισμού, προέβηκαν σε συναντήσεις για αντιμετώπιση διαφόρων θεμάτων που επηρεάζουν την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος, όπως είναι η ηχορύπανση.

Σε ό,τι δε αφορά στην ηχορύπανση, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανέλαβε να εξετάσει τρόπους επίλυσης του προβλήματος. Για προσωρινή αντιμετώπιση του ζητήματος, η διοίκηση του υφυπουργείου θεωρεί ότι η ψήφιση των νομοσχεδίων που συζητήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, με τα οποία δίνεται η εξουσία επιβολής της νομοθεσίας στην Αστυνομία, καθώς και σε άλλα δεόντως εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, τη βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

“Για μόνιμη διευθέτηση του θέματος, το Υφυπουργείο Τουρισμού θεωρεί ότι, η δημιουργία Τουριστικής Αστυνομίας, θα υποβοηθήσει σημαντικά στη δραστική αντιμετώπιση του ζητήματος, αφού με αυτό τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η επιβολή της νομοθεσίας.

Περαιτέρω, τονίζεται ότι, το Υφυπουργείο Τουρισμού φρονεί ότι η δημιουργία Τουριστικής Αστυνομίας θα αποτελέσει θεμελιώδη παράγοντα για αντιμετώπιση διαφόρων ή ακόμα και όλων των θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια, την υγεία και την ποιότητα του προσφερόμενου προϊόντος που απολαμβάνουν οι εγχώριοι και ξένοι επισκέπτες στην Κύπρο. Ενδεικτικά αναφέρονται τα προβλήματα του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, των παραλιών, της ηχορύπανσης κ.ά.”.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού διαβεβαιώνει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών ότι είναι σύμφωνο να αναλάβει θέματα που επηρεάζουν την ασφάλεια και υγεία των επισκεπτών και κατ’επέκταση την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, νοουμένου όμως ότι θα διασφαλιστούν το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείρισή τους, καθώς και οι αναγκαίοι μηχανισμοί (προσωπικό, εξουσίες και εξοπλισμός), για την εφαρμογή του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top