Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίETA AE: Σε αναζήτηση επενδυτών στην MIPIM 2002

ETA AE: Σε αναζήτηση επενδυτών στην MIPIM 2002

Οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα στην αγορά του Real Estate είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση MIPIM 2002 που άρχισε προχθές στις […]

Οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα στην αγορά του Real Estate είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής συμμετοχής στη<...> Διεθνή Έκθεση MIPIM<.> 2002 που άρχισε προχθές στις Κάνες και κλείνει τις πύλες της την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Την μεγάλη σημασία που δίνει η Ελλάδα στον τομέα αυτό επιβεβαιώνει η παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης (υπεύθυνου του τομέα Τουρισμού) κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλου, αλλά και η πολυπληθέστατη συμμετοχή Ελλήνων εκθετών, μεταξύ των οποίων η ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Μαρούσι, τράπεζες, όπως η Πειραιώς, μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες κα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών του θα συναντηθεί με τον ομόλογο του υπουργό Τουρισμού της Γαλλίας στο πλαίσιο ημερίδας για τον τουρισμό και την παγκοσμιοποίηση.

Επίσης, ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον που δείχνουν ξένοι επενδυτές για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα, όπως ο θεραπευτικός τουρισμός (Spa), ο οικοτουρισμός κα.

Ο κ. υφυπουργός μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους επεσήμανε ότι η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση έχει ως στόχο την εντονότερη παρουσία μας στην αγορά του Real Estate και την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν, ώστε να γίνει περισσότερο γνωστή η χώρα μας στην αγορά ακινήτων.

Από την πλευρά της ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Τάσος Χωμενίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες επενδύσεων που υπάρχουν με την επικείμενη δημιουργία του μεγάλου συνεδριακού κέντρου της Αθήνας (στο αεροδρόμιο του Ελληνικού), του θεματικού πάρκου της Αναβύσσου, των Μαρινών κα.

Για το συνεδριακό κέντρο της Αθήνας, αλλά και για το θεματικό πάρκο της Αναβύσσου, έγινε γνωστό ότι την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινωθεί η προκήρυξη ενδιαφέροντος προς τους υποψηφίους επενδυτές. Και για τις δύο περιπτώσεις θα δημιουργηθούν εταιρίες από την ΕΤΑ<.> ΑΕ οι οποίες και θα παραχωρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο στον τελικό ανάδοχο. Η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει σε δύο μήνες με κριτήρια την αξιοπιστία και την οικονομική 'ευρωστία' του αναδόχου, δεδομένου ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό στοιχείο θα είναι η εμπειρία του αναδόχου σε αντίστοιχα έργα (συνεδριακά κέντρα, θεματικά πάρκα κτλ.) οι υποψήφιοι για τα δύο έργα θα υποβάλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις και σε δύο, περίπου, μήνες, όπως προαναφέρθηκε, να γίνει η προεπιλογή 3-4 υποψηφίων αναδόχων.

Ειδικότερα για το συνεδριακό κέντρο της Αθήνας θα δοθεί μεγάλη σημασία πέραν της λειτουργικότητας και των αναγκών που θα καλύπτει στην αρχιτεκτονική του μορφή, ώστε να αποτελέσει στοιχείο αναφοράς για την μεταολυμπιακή Αθήνα.

Σχετικά με την παρουσία της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου προβάλλονται στην έκθεση τρία, κυρίως έργα. Η αξιοποίηση παραλιακής έκτασης 128.000 τ.μ. στον Αμβρακικό Κόλπο για τουριστική αξιοποίηση, η αξιοποίηση έκτασης 200.000 τ.μ. στην Αρτέμιδα Αττικής για τουριστική και οικιστική αξιοποίηση και η επέκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου στην περιοχή Βόρας του Νομού Πέλλας.

Επισημαίνεται ότι στην Διεθνή Έκθεση MIPIM 2002 συμμετέχουν 58 χώρες από όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 16.000 εκθέτες, ενώ η πόλη των Κανών έχει γίνει, τις μέρες αυτές, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας αγοράς Real Estate.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024