Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Μπριζ παίρνει (και αυτή) μέτρα για τους υπεράριθμους τουρίστες της
Προορισμός

Η Μπριζ παίρνει (και αυτή) μέτρα για τους υπεράριθμους τουρίστες της

Η πόλη δε θα διαφημίζεται πλέον στους τουρίστες ημερήσιων εκδρομών σε ξενοδοχεία άλλων μεγάλων βελγικών πόλεων για να συμβάλει στον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της βελγικής Μπριζ αποφάσισε να μη διαφημίζει πλέον την πόλη σε ξενοδοχεία άλλων μεγάλων βελγικών πόλεων, μετά από ανησυχίες ότι οι υπάρχοντες αριθμοί τουριστών είναι μη βιώσιμα και αρνητικοί για την πόλη.

“Υπάρχουν ήδη αρκετοί τουρίστες που έρχονται στη Μπριζ”, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού Philip Pierins. “Οι περισσότεροι από αυτούς είναι τουρίστες της μίας ημέρας. Φυσικά, δεν πρέπει να τους ζητήσουμε να μην έρθουν ή να πούμε ότι είμαστε πολύ γεμάτοι από κόσμο εδώ. Αλλά δεν πρέπει να κάνουμε και καμία επιπλέον διαφήμιση για τη Μπριζ αυτήν τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Pierins, αρκεί που η πόλη είναι ήδη γνωστή και υπάρχουν και πολλές πληροφορίες που μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο.

Κάθε χρόνο, περίπου 9 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται το ιστορικό κέντρο της Μπριζ, σύμφωνα με στοιχεία του 2017, που “επισκιάζουν” τον τοπικό πληθυσμού, με περίπου 126 επισκέπτες ανά ημέρα να αντιστοιχούν σε 100 κατοίκους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σκοπεύει να σταματήσει την επιπλέον διαφήμιση προς τους ξένους τουρίστες σε ξενοδοχεία, για παράδειγμα, στις Βρυξέλλες ή τη Γάνδη, για να συμβάλει στον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συμφωνίες με τη λιμενική αρχή ώστε να υπάρχουν στο λιμάνι το πολύ δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί εύκολα να υπάρχουν τέσσερα ή πέντε.

Στο παρελθόν, ο δήμαρχος Dirk De Fauw είχε σημειώσει ότι η πόλη είναι επιφυλακτική όσον αφορά στα πιθανά μειονεκτήματα του “υπερτουρισμού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024