Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileAeroViewer: Επένδυση με πολλές καινοτομίες και στόχο την παγκόσμια αγορά
Τεχνολογία

AeroViewer: Επένδυση με πολλές καινοτομίες και στόχο την παγκόσμια αγορά

Είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδίκτυο η ανασχεδιασμένη νέα έκδοση (version 1.1) της μοναδικής ελληνικής τράπεζας εικόνας και βίντεο.

Η πλατφόρμα AeroViewer.com, η οποία προς το παρόν παρουσιάζει 800.000 αεροφωτογραφίες και 1.000.000 δευτερόλεπτα βίντεο ολόκληρης της Μεσογείου από ελικόπτερο (ιδιόκτητο υλικό). Από αυτό το πλούσιο και μοναδικό υλικό ο χρήστης – πελάτης μπορεί να επιλέξει εύκολα και γρήγορα αυτό που τον ενδιαφέρει με ένα μόνο “κλικ” στον χάρτη.

Η πλατφόρμα AeroViewer, που παρουσιάζει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογικές καινοτομίες, θα λειτουργεί και ως market place για βίντεο και φωτογραφίες που θα “ανεβάζουν” οι απανταχού χειριστές drones. Το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης των δημιουργών της στοχεύει να καταστήσει την πλατφόρμα ως τον προτιμώμενο προμηθευτή εναέριου οπτικού υλικού σε διεθνές επίπεδο.

Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα καινοτομεί και στον τρόπο τιμολόγησης των δικαιωμάτων χρήσης του υλικού, καθώς εισάγει την δυνατότητα να χρεώνεται το βίντεο ανά δευτερόλεπτο και όχι με βάση τα προκατασκευασμένα κομμάτια (stock footage) όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η πλατφόρμα AeroViewer είναι η μόνη στο είδος της που μετουσιώνει σε πραγματικότητα τον όρο “διάθεση οπτικού περιεχόμενου ως υπηρεσία”, δηλαδή, οπτικό περιεχόμενο σε video και φωτογραφίες που επιλέγεται, συντίθεται και παρέχεται / παραδίδεται / ενσωματώνεται / εμφανίζεται στο Ίντερνετ αυτόματα (HTML-widgets) ως συνδρομητική υπηρεσία. Με άλλα λόγια, χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθεί ο χρήστης με αγορά, “ανέβασμα – κατέβασμα” φωτογραφιών και video και κυρίως χωρίς να υποχρεούται να τα αγοράσει. Απλώς τα “νοικιάζει” με τον χρόνο. Στα αγγλικά ο όρος που επιλέχθηκε για αυτή την υπηρεσία είναι DigiShare Service.

Είναι η μόνη στο είδος της στην οποία ο χρήστης δε αναγκάζεται να αγοράσει τα δικαιώματα για προεπιλεγμένα video, αλλά επιλέγει ο ίδιος τη διάρκεια του video που θέλει να χρησιμοποιήσει. Πιο συγκεκριμένα, από ένα συνεχόμενο video (μονοπλάνο) επιλέγει μόνος του το ακριβές σημείο έναρξης και λήξης του video που θέλει να χρησιμοποιήσει. Συνεπώς, τα video δεν είναι “stock footage”, αλλά “tailor made”. Έτσι, η χρήση ενός video διάρκειας 12 δευτερολέπτων έχει την μισή τιμή από ένα video 24 δευτερολέπτων, ενώ αυτό δεν συμβαίνει σε καμία άλλη video (footage) bank. Η πλατφόρμα AeroViewer είναι η μόνη (όπως προϊδεάζει και το όνομά της) που όλο το οπτικό υλικό που παρέχει είναι τραβηγμένο από αέρος.

Η πλατφόρμα ταυτόχρονα με την επίσημη κυκλοφορία της και τη διάθεση του ιδιόκτητου υλικού της, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, αποτελείται από 800.000 αεροφωτογραφίες και 1.000.000 δευτερόλεπτα video, απευθύνει και ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους drone operators σε όλο τον κόσμο να “ανεβάσουν” όσο νόμιμο υλικό έχουν προκειμένου να καταστεί διαθέσιμο για χρήση (πώληση) στους χρήστες – πελάτες της πλατφόρμας που αναζητούν υψηλής ποιότητας οπτικό υλικό.

Δεδομένου ότι ολόκληρο το υλικό είναι τραβηγμένο από αέρος και, συνεπώς, πάντα εμφανίζεται κάποιο σημείο της γης, η πλατφόρμα διαθέτει υλικό ιδανικό για την τουριστική αγορά και προκειμένου να διευκολύνει τους χρήστες της εισάγει μία ακόμη καινοτομία στον τρόπο αναζήτησης και εξεύρεσης του κατάλληλου υλικού: Την αναζήτηση με βάση τον χάρτη. Έτσι, εάν ο χρήστης γνωρίζει για ποιο σημείο της γης αναζητά υλικό δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει λέξεις κλειδιά όπως “παραλία”, “αμμουδιά”, “Μύκονος”, διότι μπορεί πολύ απλά να πάει στον χάρτη και να κάνει “κλικ” στο σημείο «Ψαρού».

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, οι δημιουργοί της πιστεύουν ότι η πλατφόρμα AeroViewer μπορεί να εξελιχθεί στην προτιμώμενη πηγή εναέριου οπτικού υλικού ανάμεσα σε όλες τις άλλες image και footage banks.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024