Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο μεγαλύτερο υποβρύχιο θεματικό πάρκο στον κόσμο θα είναι στο Μπαχρέιν
Καταδυτικός τουρισμός

Το μεγαλύτερο υποβρύχιο θεματικό πάρκο στον κόσμο θα είναι στο Μπαχρέιν

Σε βάθος περίπου 20 μέτρων, το θαλάσσιο πάρκο θα οριοθετηθεί στα βόρεια της χώρας, περίπου 30 χλμ. από τα νησιά Amwaj, και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αυτό το καλοκαίρι. Ένα Boeing 747 θα βρίσκεται στο επίκεντρο και θα είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που θα έχει βυθιστεί σκόπιμα.

Το Μπαχρέιν πρόκειται να λειτουργήσει το μεγαλύτερο υποβρύχιο θεματικό πάρκο στον κόσμο φέτος το καλοκαίρι, το οποίο θα περιλαμβάνει και ένα πλήρως βυθισμένο αεροσκάφος Boeing 747, 70 μετρων. Το νέο θαλάσσιο αξιοθέατο θα καλύψει έκταση 100.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει επίσης ένα αντίγραφο ενός παραδοσιακού σπιτιού εμπόρου μαργαριταριών του Μπαχρέιν, τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους και γλυπτά κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά.

Σε βάθος περίπου 20 μέτρων, το θαλάσσιο πάρκο θα οριοθετηθεί στα βόρεια της χώρας, περίπου 30 χλμ. από τα νησιά Amwaj, και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του αυτό το καλοκαίρι.

Το Boeing 747 θα βρίσκεται στο επίκεντρο και θα είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που θα έχει βυθιστεί σκόπιμα. Έχει πλήρως απολυμανθεί και όλες οι επιφάνειες πλυθεί με υψηλή πίεση και με βιολογικά απορρυπαντικά.


Το Boeing 747 ρυμουλκείται στο σημείο που πρόκειται να ποντιστεί.

Η εκτεθειμένη επιφάνεια όλων των υποβρύχιων αντικειμένων του θαλάσσιου πάρκου έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ασπόνδυλων οργανισμών, ιδιαίτερα τα στρείδια.

Η ιδέα πίσω από την κατασκευή του είναι να γίνει το πάρκο “διεθνές τουριστικό αξιοθέατο” παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις των καταδύσεων.

Μαζί με τους τουρίστες, η ελπίδα είναι ότι θα προσελκύσει και θαλάσσιους βιολόγους, περιβαλλοντολόγους, φοιτητές και ερευνητές.

Το θαλάσιο πάρκο θα είναι επίσης διαθέσιμο σε μαθητές και φοιτητές ως ένα “ζωντανό εργαστήριο”, επιτρέποντάς τους να διεξάγουν πρακτικά πειράματα.

Το συγκεκριμένο έργο ξεκινά παράλληλα με άλλα έργα, όπως το εθνικό σχέδιο για την αναβίωση της βιομηχανίας μαργαριταριών, με στόχο την αποκατάσταση της χώρας ως καταδυτικού κέντρου στην περιοχή.

Το έργο είναι συνδυασμός δημόσιων και ιδιωτικών ομίλων, συμπεριλαμβανομένης της Αρχής Τουρισμού & Εκθέσεων του Μπαχρέιν, του Ανωτάτου Συμβουλίου για το Περιβάλλον, του Γραφείου του First Deputy Prime Minister και ορισμένων ιδιωτικών εταιρειών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024