Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣΕΤΚΕ: 'Τέλος στον πόλεμο λάσπης, ο λόγος στη Δικαιοσύνη'
Τουριστικά καταλύματα

ΣΕΤΚΕ: 'Τέλος στον πόλεμο λάσπης, ο λόγος στη Δικαιοσύνη'

Η ΣΕΤΚΕ δηλώνει δημοσίως πως δε διατίθεται να συμμετάσχει από εδώ και στο εξής σε μπαράζ ανακοινώσεων που έχει ξεκινήσει το τελευταίο δίμηνο, δίνοντας το λόγο στη Δικαιοσύνη.

Σε ψέματα, ανακρίβειες και έναν ειδεχθή “αγώνα” να ακυρώσουν το έργο της διοίκησης της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, έργο ουσιαστικό και αποτελεσματικό, έχει επιδοθεί μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΤΚΕ. “Και είναι η τελευταία φορά που η Συνομοσπονδία θα απαντήσει με δημοσίευμά της στον Τύπο, δηλώνοντας δημοσίως πως δεν διατίθεται να συμμετάσχει από εδώ και στο εξής σε αυτό το μπαράζ ανακοινώσεων, σε αυτό τον ‘πόλεμο’ λάσπης, που έχει ξεκινήσει το τελευταίο δίμηνο, δίνοντας το λόγο στη Δικαιοσύνη και προτιμώντας η ίδια να αναλώνει τις δυνάμεις της στην προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, τον οποίο νόμιμα έχει εκλεγεί να εκπροσωπεί”.

Απαντώντας,  στις πρόσφατες, ψευδείς αναφορές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο ΣΕΤΚΕ επισυνάπτει την απάντηση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων νομού Χανίων, σε ερώτηση της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων του Νομού Χανίων “Άπτερα”, σε ποια σύμβαση εργασίας υπάγονται οι εργαζόμενοι στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα. Σύμφωνα με αυτή, οι επιχειρήσεις μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων υποχρεούνταν να εφαρμόζουν τη ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τονίζοντας, μάλιστα, πως οι μισθοί που αναφέρονται σε αυτή είναι ευνοϊκότεροι από αυτούς που προβλέπονται στη ΣΣΕ των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, που υπογράφηκε μεταξύ ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ.

“Επ’ευκαιρία θα απαντήσουμε και στις ανυπόστατες κατηγορίες του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΤΚΕ, κ. Ιωάννη Κουκουράκη, λέγοντας ότι η ομοσπονδία δεν έγινε δεκτή στο 23ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΣΕΤΚΕ και στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν, αφού δεν είχε προβεί, όπως απαιτείται με βάση την παρ. 4 του άρθρου 12 του καταστατικού της Συνομοσπονδίας, σε εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη μελών Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για τη Συνομοσπονδία και κατ’ επέκταση δεν απέστειλε τα σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα, τα οποία απαιτούνται προκειμένου οι Ομοσπονδίες να συμμετάσχουν στις εκλογές της ΣΕΤΚΕ.

Όσον αφορά στις αναληθείς, δόλιες και παραπλανητικές -κατά τη συνήθη τακτική του- καταγγελίες του κ. Κουκουράκη για τα οικονομικά της ΣΕΤΚΕ, απαντήσεις στα ερωτήματά του εδόθησαν από τον ταμία του φορέα, και καθ’ύλην αρμόδιο, τόσο στην από 14.01.2018 συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. της ΣΕΤΚΕ, όσο και στη συνεδρίαση των μελών του στις 10.03.2018. Δυστυχώς, ο κ. Κουκουράκης, δεν παρέστη σε καμία από τις δύο αυτές συνεδριάσεις, ως όφειλε. Ενώ αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του φορέα έγινε στο 23ο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΣΕΤΚΕ, στις 30 Μαρτίου, όπου παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός και ο οικονομικός προϋπολογισμός του φορέα.

Σχετικά με την αίτηση Προσωρινής Διαταγής (ασφαλιστικών μέτρων) των 6 ομοσπονδιών κατά της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 23.04.2019 και η δικαστική απόφαση έχει εκδοθεί από τις 24.04.2019 υπέρ της Συνομοσπονδίας και φυλάσσεται στο αρχείο του Πρωτοδικείου Αθηνών, χωρίς κανείς να μπορεί να αμφισβητήσει την εγκυρότητά της.

Εάν, λοιπόν, κάποιος οφείλει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αυτή είναι η διοίκηση της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, πρώτον για τη δυσφήμηση που έχουν υποστεί, τόσο ο πρόεδρος, όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, το τελευταίο διάστημα, αλλά, κυρίως, για τον διασυρμό του φορέα, και δεύτερον για τον έλεγχο της νομιμότητας της Παγκρήτιας Ομοσπονδίας και του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Δυστυχώς, είναι άξιο απορίας για τη ΣΕΤΚΕ πως μεγάλα μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, αναδημοσιεύουν τις διάφορες καταγγελίες χωρίς πρώτα να διασταυρώσουν την εγκυρότητά του περιεχομένου τους, όπως και την προέλευσή τους”.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΣΣΕ 2019

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΟΜΟΣΠ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024