Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υποβρύχιος τουρισμός

Στην Αγία Νάπα το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Μεσογείου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Ιούνιος 2019, 14:12

Το μουσείο θα είναι 10 μέτρα κάτω από το νερό και θα υπάρχουν πάνω από 70 αγάλματα που θα στέκονται ανάμεσα σε δεκάδες φιλοτεχνημένα οργανικά δέντρα και υποβρύχια φυτά, ώστε να δημιουργήσουν το πρώτο υποβρύχιο δάσος στον κόσμο.


Ο Δήμος Αγίας Νάπας στην Κύπρο ανακοίνωσε τα σχέδιά του να δημιουργήσει το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στη Μεσόγειο, από τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor. Το υποθαλάσσιο μουσείο θα βρίσκεται στην παραλία της Περνέρας.Το μουσείο θα είναι δέκα μέτρα κάτω από το νερό και θα υπάρχουν πάνω από 70 αγάλματα που θα στέκονται ανάμεσα σε δεκάδες φιλοτεχνημένα οργανικά δέντρα και υποβρύχια φυτά, ώστε να δημιουργήσουν το πρώτο υποβρύχιο δάσος στον κόσμο. Επί του παρόντος, το συνολικό κόστος του έργου δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί. Πρόκειται για ένα από τα πολλά έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη της Αγίας Νάπας, με στόχο να γίνει παγκόσμιο σημείο ενδιαφέροντος. Το έργο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή και τον δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσο μαζί με τον Βρετανό καλλιτέχνη πρόσφατα, στη Λευκωσία.

Ο Jason DeCaires Taylor έχει ήδη δημιουργήσει το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ευρώπη, το “Museo Atlántico Lanzarote: Biosfera, Arte y Naturaleza”, στα Κανάρια Νησιά, το οποίο αποτελείται από γλυπτά προσφύγων ναυαγών, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top