Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

ΠΑΣΥΞΕ: Στόχος μας πάνω από 4 εκατ. τουρίστες και, κυρίως, αυξημένα έσοδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 June 2019, 10:03

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Χάρης Λοϊζίδης τόνισε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η ποιότητα, με την Κύπρο προορισμό 'παντός καιρού'.


Την ανάδειξη της Κύπρου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού παντός καιρού καθόρισε ως κορυφαίο στόχο ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ κ. Χάρης Λοϊζίδης. Μιλώντας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αρχηγών κομμάτων και άλλων επισήμων, ο κ. Λοϊζίδης τόνισε την ανάγκη να εργαστεί η Κύπρος για την αναβάθμισή της ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού για όλο τον χρόνο και για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει σε όλα τα επίπεδα. ”Καλούμαστε να διερευνήσουμε νέες αγορές που θα συμβάλουν στην προσπάθειά μας για περαιτέρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με στόχο την ανάδειξη της Κύπρου ως ολόχρονου προορισμού”, διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.Προς αυτήν την κατεύθυνση, μεταξύ άλλων, ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας διαμόρφωσης του νέου branding της Κύπρου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης του πτητικού προγράμματος προς την Κύπρο με πτήσεις από υποσχόμενους προορισμούς.

Ο κ. Λοιζίδης παρουσίασε μέσα από την ομιλία του την πορεία του τουρισμού από το 2001 και εντεύθεν, αφενός για να καταδείξει ότι ο τομέας παραμένει βασικός βραχίονας της κυπριακής οικονομίας και αφετέρου για να στείλει το μήνυμα ότι η άνοδος που κατέγραψε η τουριστική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν συγκυριακή, αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συνεργασίας κράτους και βιομηχανίας.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει πλέον να εργαστούμε για την αύξηση όχι μόνο του αριθμού των τουριστών, αλλά κυρίως των εσόδων. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 4 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Αυτή είναι η μία επιδίωξη και στόχευση. Η δεύτερη αφορά τα έσοδα. Οφείλουμε να στοχεύσουμε και σε επισκέπτες πιο ψηλών εισοδημάτων. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα: Η ποιοτική αναβάθμιση του κυπριακού τουρισμού”, επεσήμανε.

Ο κ. Λοϊζίδης εκτίμησε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή διανύουμε μία μεταβατική περίοδο διόρθωσης, αφού οι πρώτες ενδείξεις για το 2019 προδιαγράφουν αισθητή μείωση στις προκρατήσεις της τάξης του 5% έως 10% αναλόγως τουριστικής περιοχής. Όπως είπε, πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτήν την περίοδο διόρθωσης ώστε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να δει με καλή διάθεση τον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού, προκειμένου να διεισδύσουμε σε νέες αγορές με το νέο brand της Κύπρου.Παράλληλα, ενόψει και της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη με τις συντεχνίες των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, απηύθυνε θερμή έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ως προς την ανάγκη να επικρατήσει η λογική και η σύνεση.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ διαβεβαίωσε ότι ο Σύνδεσμος θα παραμείνει εποικοδομητικός εταίρος στην υπηρεσία της εθνικής προσπάθειας για επίτευξη του στόχου της χώρας για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

Κατά το τελετουργικό μέρος της Ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης, ο ΠΑΣΥΞΕ τίμησε τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, για τη συνολική του προσφορά στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και για τη διαχρονική στενή του συνεργασία με τον Σύνδεσμο και τα μέλη του. Απονέμοντας την τιμητική πλακέτα στον κ. Λακκοτρύπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ανέδειξε τη συμβολή του στη δυναμική αξιοποίηση της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην κοινή προσπάθεια για έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς και τη στήριξη που παρείχε στη δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού.  

Κατά το επίσημο μέρος της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους υπουργοί, αρχηγοί Κομμάτων, πρέσβεις και μέλη του Διπλωματικού Σώματος, βουλευτές, δήμαρχοι, πρώην υπουργοί, γενικοί διευθυντές υπουργείων, πρόεδροι και διευθυντικά στελέχη Ημικρατικών οργανισμών, ομοσπονδιών, επιμελητηρίων, συνδέσμων, τραπεζών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλοι επίσημοι.

Οι Επίσημοι Χορηγοί-Στρατηγικοί Συνεργάτες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ είναι ο Οίκος PwC Cyprus και η Eurobank Cyprus Ltd.


ΠΑΣΥΞΕ - Παρουσίαση
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top