Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση 5,1% των κινεζικών αφίξεων στην Ευρώπη το 2018 - μεγαλύτερη εισροή το 2019

Τατιάνα Ρόκου - 27 Ιούνιος 2019, 13:19

Το 2019 περισσότεροι Κινέζοι επισκέπτες αναμένεται να επισκεφθούν την Ευρώπη λόγω των περισσότερων άμεσων πτήσεων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και άλλων προσαρμοσμένων στους Κινέζους τουρίστες υπηρεσιών.


Ετήσια αύξηση 5,1% καταγράφηκε στις αφίξεις Κινέζων τουριστών το 2018, Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας (ECTY 2018) σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission).

Λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης διασυνδεσης που αποκτά η Ευρασία και της περαιτέρω ευθυγράμμισης της προτεινόμενης από την Κίνα πρωτοβουλίας “Belt and Road Initiative (BRI)” και των αναπτυξιακών στρατηγικών των ευρωπαϊκών χωρών, παρατηρείται αλματώδης ανοδική πορεία του τουρισμού.

Τα στοιχεία του Διεθνούς Αεροδρομίου της Κίνας αποκαλύπτουν ότι εγκαινιάστηκαν 30 νέες αεροπορικές γραμμές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, με έναρξη το 2018 - και αυτή η δυναμική συνεχίζεται και το 2019.

Μια νέα απευθείας πτήση που συνδέει τη Ρώμη με τη Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejiang της ανατολικής Κίνας, εγκαινιάστηκε στις 12 Ιουνίου στο αεροδρόμιο Fiumicino Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Νέα απευθείας πτήση μεταξύ της Σαγκάης και της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, ξεκίνησε από την China Eastern Airlines στις 7 Ιουνίου και θα διεξάγεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Πολλοί Κινέζοι τουρίστες προτιμούν τη Νορβηγία και η κινεζική Hainan Airlines ξεκίνησε στις 15 Μαΐου πτήση μεταξύ του Πεκίνου και της πρωτεύουσας της Νορβηγίας Όσλο, η οποία είναι το πρώτο απευθείας δρομολόγιο μεταξύ των δύο χωρών.

Στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Fan Heyun της Air China στην Αθήνα, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε απευθείας πτήση Πεκίνο - Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και μετά από ένα χρόνο ο αριθμός των Κινέζων τουριστών, μέσω αυτής της αεροπορικής σύνδεσης, έχει τριπλασιαστεί.

Προκειμένου να καλυφθούν καλύτερα οι ανάγκες των Κινέζων ταξιδιωτών, οι ευρωπαϊκές χώρες βελτιώνουν και τις υπηρεσίες τους. Γι απαράδειγμα, το αεροδρόμιο Adolfo Suarez-Barajas της Μαδρίτης, αεροπορικός κόμβος της Ισπανίας, αποφάσισε πριν δύο μήνες να ξεκινήσει την προσφορά μιας “πλήρους εμπειρίας” σε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό Κινέζων τουριστών. Η εμπορική διευθυντρια του αεροδρομίου, Ana Paniagua, δήλωσε ότι τοποθετήθηκαν ταμπέλες στα κινεζικά, έτσι ώστε οι Κινέζοι τουρίστες να μην έχουν προβλήματα να βρουν το σωστό check-in ή την επιβεβαίωση του χρόνου της πτήσης τους. Επιπλέον, το αεροδρομιο αποφάσισε να απασχολήσει εξειδικευμένο προσωπικό για να βοηθά τους Κινέζους ταξιδιώτες να περάσουν από τους ελέγχους ασφάλειας του αεροδρομίου.

Τέλος, και το “Ελευθέριος Βενιζέλος” προσφέρει πλέον στους Κινέζους επισκέπτες του, την εφαρμογή που υλοποίησε μαζί με την Toorbee, για το κινεζικό WeChat, “AIΑ – Toorbee WeChat Miniapp”. Με το σκανάρισμα ενός QR code που βρίσκεται σε εμφανή σημεία στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οι Κινέζοι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να αντλούν πληροφορίες για το σύνολο των υπηρεσιών του αεροδρομίου, αλλά και για ό,τι συμβαίνει στην πόλη της Αθήνας. Με περισσότερους από 1 δισ. ενεργούς χρήστες το μήνα, το WeChat είναι το κύριο εργαλείο για σχεδόν όλους τους χρήστες τηλεφώνων στην Κίνα, ενώ το WeChat Miniapp όπου διατίθεται η εφαρμογή του ΔΑΑ, έχει περισσότερους από 400 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top