Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΙΑΤΑ: ‘Συντονισμένη προσπάθεια για την ασφαλή επιστροφή 737 MAX στους αιθέρες’
Αερομεταφορές

ΙΑΤΑ: ‘Συντονισμένη προσπάθεια για την ασφαλή επιστροφή 737 MAX στους αιθέρες’

Η IATA επανέλαβε, κατά τη 2η Διάσκεψης Κορυφής για το Boeing 737 MAX, την ανάγκη για ευθυγράμμιση με τις πρόσθετες απαιτήσεις εκπαίδευσης και για τα πληρώματα πτήσης των Boeing 737 MAX.

Η Διεθνής Ένωση ΑεροΜεταφορών (IATA) κάλεσε τους ρυθμιστές ασφάλειας αερομεταφορών των χωρών να συνεχίσουν να ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις τεχνικής επικύρωσης και τα χρονοδιαγράμματα για την ασφαλή επανεισαγωγή του αεροσκάφους Boeing 737 MAX στα πτητικά προγράμματα. Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά τη τη 2η Διάσκεψη Κορυφής για το Boeing 737 MAX που διοργάνωσε η IATA.

“Οι τραγωδίες με Boeing 737 MAX υπολογίζονται σε μεγάλο βαθμό από μια βιομηχανία που βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι η Federal Aviation Administration (FAA) , στο ρόλο της ως ρυθμιστικού φορέα πιστοποίησης, διασφαλίζει την ασφαλή επιστροφή του αεροσκάφους στην υπηρεσία. Και σεβόμαστε το καθήκον των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις σχετικά με τις συστάσεις της FAA”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA, Alexandre de Juniac.

“Την ίδια στιγμή, οι αερομεταφορές είναι ένα διεθνές, ολοκληρωμένο σύστημα που βασίζεται σε παγκόσμια πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων της αμοιβαίας αναγνώρισης, της εμπιστοσύνης και της αμοιβαιότητας μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών ασφαλείας. Αυτή η εναρμονισμένη δομή έχει συνεργαστεί με επιτυχία εδώ και δεκαετίες για να βοηθήσει το αεροπορικό ταξίδι ώστε να είναι η ασφαλέστερη μορφή ταξιδιού μεγάλων αποστάσεων που γνωρίζει ο κόσμος. Η αεροπορία δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά χωρίς αυτήν τη συντονισμένη προσπάθεια και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού το απαιτεί” συνέχισε ο de Juniac.

Η IATA επανέλαβε ακόμη την ανάγκη για ευθυγράμμιση με τις πρόσθετες απαιτήσεις εκπαίδευσης και για τα πληρώματα πτήσης των Boeing 737 MAX.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024