Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚαμπάνια για μείωση της κατανάλωσης νερού από τους τουρίστες στις Βαλεαρίδες
Βιώσιμος τουρισμός

Καμπάνια για μείωση της κατανάλωσης νερού από τους τουρίστες στις Βαλεαρίδες

Η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων ξεκίνησε μια εκστρατεία για να τονίσει τη σημασία της εξοικονόμησης νερού στα νησιά της – και ζητά από τους τουρίστες να αποτελέσουν μέρος αυτής στης καμπάνιας.

Μήνυμα για εξοικονόμηση νερού από την κυβέρνηση των Βαλεαρίδων Νήσων απευθύνεται τόσο στους τουρίστες στη Μαγιόρκα, στη Μενόρκα, την Ίμπιζα και στη Φορμεντέρα, καθώς και στους κατοίκους.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, παρά την πληθώρα φυσικών πόρων που προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, η κατανάλωση νερού στις Βαλεαρίδες Νήσους δεν θα είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή, με τα υδάτινα αποθέματα των νησιών της Ισπανίας να μειώνονται κατά δύο μονάδες το Μάιο του 2019 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (σήμερα ανέρχονται σε 58% κατά μέσο όρο), ένα ποσοστό ανησυχητικό, δεδομένης της έλλειψης βροχοπτώσεων τον Ιούνιο.

Η εκστρατεία αναφέρει: “Αυτά τα νησιά έχουν πολλά πράγματα, αλλά λίγο νερό”. Επίσης, έχει δημιουργηθεί ένα βίντεο με πληροφορίες σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών.

Επιπλέον, στον ιμάντα αποσκευών στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, μια διαφανής βαλίτσα γεμάτη με νερό εμφανίζει στοχευμένα μηνύματα σχετικά με την έλλειψη νερού των νησιών και δίνει σημαντικές συμβουλές για την εξοικονόμηση νερού.

Τέλος, δημιουργήθηκε και ένας ιστότοπος, που περιλαμβάνει συμβουλές εξοικονόμησης νερού και τονίζει πόσο νερό μπορεί να εξοικονομηθεί κάνοντας απλές επιλογές, όπως ότι οι τουρίστες να κλείνουν τις βρύσες όταν ξυρίζονται ή πλέον τα δόντια τους, να κάνουν συντομότερα ντους και να βεβαιώνονται ότι οι βρύσες δεν “τρέχουν”. Σύμφωνα με την καμπάνια, μια βρύση που εχει διαρροή μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη 30 λίτρων νερού ημερησίως.

Η εκστρατεία εξοικονόμησης του νερού αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής, που αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πιο μακροπρόθεσμης και βιώσιμης τουριστικής βιομηχανίας, μία από τις πολλές πρωτοβουλίες στις Βαλεαρίδες Νήσους, που χρηματοδοτούνται από τους τουριστικούς φόρους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024