Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΤο Λιμενικό Ταμείο Σκύρου εγκατέστησε τον πρώτο συμπιεστή ανακλυκλώσιμων υλικών σε λιμάνι
Περιβάλλον

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου εγκατέστησε τον πρώτο συμπιεστή ανακλυκλώσιμων υλικών σε λιμάνι

Μετά από μικρή δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας θα εκτιμηθούν οι ανάγκες και ο παραγόμενος όγκος, ώστε να δοθούν οι σχετικές κατευθύνσεις σε καταστήματα και ιδιώτες της περιοχής του λιμανιού.

Ο ηλεκτρικός συμπιεστής ανακυκλώσιμων που προμηθεύτηκε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου τοποθετήθηκε  στο λιμάνι της Λιναριάς και ξεκίνησε δοκιμαστική λειτουργία. Και είναι ο πρώτος στη Χώρα που τοποθετήθηκε σε λιμάνι. Ξεκίνησε να συμπιέζει τα κουτάκια αλουμινίου, τα πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών και τα χαρτοκιβώτια.

Μετά από μικρή δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας θα εκτιμηθούν οι ανάγκες και ο παραγόμενος όγκος, ώστε να δοθούν οι σχετικές κατευθύνσεις σε καταστήματα και ιδιώτες της περιοχής του λιμανιού.

Τα συμπιεσμένα υλικά θα συγκεντρώνονται και θα αποστέλλονται έναντι αντιτίμου σε συμβεβλημένο διαχειριστή ανακυκλώσιμων υλικών. Τα εισπραττόμενα ποσά θα χρησιμοποιηθούν για την απόσβεση της δαπάνης της προμήθειας του συμπιεστή και για την προώθηση της ανακύκλωσης η οποία θα συντελείται με πρωτοβουλία των πολιτών με άμεσο αποτέλεσμα και “χειροπιαστό” παράδειγμα.

Όποιες ποσότητες αποσταλούν, έστω και μικρές, θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική αποσυμφόρηση, αλλά και στον ορθότερο τρόπο σκέψης και δράσης μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής επιδιώκει την προώθηση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς με δράσεις που υλοποιούνται από το #skyrosproject, το πρόγραμμα που ιδρύθηκε το 2015 από την καθηγήτρια περιβαλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόσφατα κοσμήτορα του τμήματος Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κα Κωνσταντίνα Σκαναβή και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκο Αντωνόπουλο. Το Λιμάνι της Σκύρου είναι μέλος των Ευρωπαϊκών Οικολογικών Λιμένων (ECO PORTS) και το τουριστικό καταφύγιο του λμένα είναι το μοναδικό δημόσιο τουριστικό λιμάνι με Γαλάζια Σημαία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024