Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣτις 29 Οκτωβρίου το Greek Alternative Tourism in Warsaw
Εναλλακτικός τουρισμός

Στις 29 Οκτωβρίου το Greek Alternative Tourism in Warsaw

Η επιλογή της πολωνικής αγοράς δεν είναι τυχαία, καθώς έγινε με γνώμονα, του ενδιαφέροντος αυτής για το ελληνικό τουριστικό προϊόν (τουρισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων, αθλητικός τουρισμός, περιπατητικός τουρισμός, αναρριχητικός τουρισμός, χιονοδρομικά κέντρα, γαστρονομικός τουρισμός, οινοτουρισμός κ.λπ.).

Στην κατεύθυνση του σχεδιασμού της πολιτείας για 365 ημέρες το χρόνο τουρισμό, της ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και της σύνδεσης του κλάδου με τον αγροτοδιατροφικό τομέα, η AVIAREPS σε συνεργασία με την Tourism Today, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Επενδύσεων, δρομολογεί τη διενέργεια του Greek Alternative Tourism in Warsaw, για τον Εναλλακτικό Τουρισμό στην Πολωνία. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Forteca Kregliccy στη Βαρσοβία, στις 29 Οκτωβρίου 2019.

Υπογραμμίζεται ότι για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έχει επιδείξει έντονο ενδιαφέρον υψηλός αριθμός Πολωνών τουριστικών πρακτόρων και Tour Operators, καθώς και Πολωνών επιχειρηματιών, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν και να εντάξουν στο πρόγραμμα τους τα εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα της χώρας μας για την περίοδο 2019-2020.

Η AVIAREPS και η Tourism Today αποτελούν εταιρείες με ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση workshops προώθησης του τουρισμού, με εκδηλώσεις από το 2004 έως σήμερα σε προορισμούς, τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της αραβικής αγοράς. Στο παρελθόν η Tourism Today είχε συνεργασθεί με επιτυχία σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις με την Enterprise Greece, με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, πολλές περιφέρειες της χώρας, καθώς και με δεκάδες επιχειρήσεις οι οποίες έκτοτε παραμένουν σταθεροί πελάτες της.

Υπογραμμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο στην εκδήλωση Greek Alternative Tourism της Χάγης, πραγματοποιήθηκαν 459 Β2Β συναντήσεις, μεταξύ 93 τουριστικών πρακτόρων και  Tour Operators, καθώς και 19 δημοσιογράφων και Bloggers με τους Έλληνες συμμετέχοντες.

Στο Workshop Greek Alternative Tourism in Warsaw 2019 θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις 3-4 ωρών (αφού η εξειδικευμένη εταιρεία PR πραγματοποιήσει το κάλεσμα των πρακτόρων, των χονδρεμπόρων, των πολωνικών media και υλοποιήσει πρόγραμμα ραντεβού) με ειδικευμένους πράκτορες και διανομείς της πολωνικής αγοράς. Θα ακολουθήσει γεύμα στο χώρο του οποίου, σε ειδικά διαμορφωμένο πόντιουμ, θα προηγηθούν ειδικές παρουσιάσεις προορισμών της Ελλάδας με προϊόντα εναλλακτικού τουρισμού.

Η επιλογή της πολωνικής αγοράς ως δεύτερο σκαλοπάτι για την ανάπτυξη της Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού, δεν είναι τυχαία. Έγινε με γνώμονα, τόσο της ιδιαίτερης δυναμικής της ίδιας της χώρας, το ενδιαφέρον αυτής για το ελληνικό τουριστικό προϊόν (τουρισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων, αθλητικός τουρισμός, περιπατητικός τουρισμός, αναρριχητικός τουρισμός, χιονοδρομικά κέντρα, γαστρονομικός τουρισμός, οινοτουρισμός κ.λπ.) όσο και της επιθυμίας σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων να διεισδύσουν στην αγορά αυτή.

Πλέον η πολωνική αγορά βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αγορές  προέλευσης τουριστών για την Ελλάδα. Η Ελλάδα κατατάσσεται για το 2019 στην πρώτη θέση της προτίμησης των Πολωνών με τις αφίξεις τους κατά το α’ τρίμηνο του έτους να είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως το 2018 οι αφίξεις των Πολωνών τουριστών στην Ελλάδα ανήλθαν σε 1.049.555, σημειώνοντας αύξηση 40% σε σχέση με τις αντίστοιχες αφίξεις το 2017.

Μάλιστα, οι Πολωνοί τουρίστες είναι γνωστό πως είναι λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, ιδιαιτέρως των χειμερινών σπορ και ταξιδεύουν όλο το χρόνο, με το μέσο ετήσιο εισόδημά τους να ξεπερνά το αντίστοιχο των Ελλήνων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024