Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

'Οι πέτρες μιλούν', ο θεσμός της πόλης της Αθήνας από ΕΞΑΑΑ και ΔΑΑ

Τατιάνα Ρόκου - 05 July 2019, 13:36

Θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ζωντανεύουν στο Μουσείο Ακρόπολης, στο Βυζαντινό Μουσείο και στην Αρχαία Αγορά, με έναρξη από σήμερα, 5 Ιουλίου.


Το Μουσείο Ακρόπολης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και η Αρχαία Αγορά είναι φέτος οι χώροι όπου θα φιλοξενηθεί η επιτυχημένη πολιτιστική δράση “Οι πέτρες μιλούν”, μία προσφορά της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού στους επισκέπτες της Αθήνας και, φυσικά, στους Αθηναίους. Φέτος, μάλιστα, η ΕΞΑΑΑ ενώνει τις δυνάμεις της με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στη συνδιοργάνωση της δράσης. Η σύμπραξη αυτή αποδεικνύει εμπράκτως για μία ακόμη φορά την πολύτιμη και ουσιαστική προσφορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας.”Οι πέτρες μιλούν” είναι πρωτότυπες εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά, έχοντας πλέον δημιουργήσει θεσμό για την πόλη. Στόχος είναι η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της, συνδυάζοντάς την με την τουριστική ανάπτυξη.

Επί τρεις μήνες, τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο νέοι ηθοποιοί ερμηνεύουν κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε τρεις γλώσσες (ελληνικά- αγγλικά -γαλλικά) επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από πλήθος ξένων επισκεπτών.Ήρωες τραγικοί και κωμικοί, ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης ζωντανεύουν μέσα από αποσπάσματα από την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, τη “Ρητορική” του Αριστοτέλη, το “Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον “Επιτάφιο λόγο του Περικλή” του Θουκυδίδη, το προοίμιο της “Οδύσσειας” του Ομήρου -που αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά μελοποιημένο από τον Νίκο Πλάτανο- και τον “Διγενή Ακρίτα”.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες 11 π.μ έως 1 μ.μ. Η έναρξη γίνεται στις 5 Ιουλίου από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (αίθριο). Ακολουθούν τον Σεπτέμβριο ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Αγοράς και τον Οκτώβριο το Μουσείο Ακρόπολης (αίθριο).  Η παρακολούθησή τους είναι ελεύθερη για το κοινό.Να σημειωθεί ότι η επιτυχία της δράσης επιβραβεύεται φέτος από το Ελληνικό Φεστιβάλ, που έχει εντάξει τις “Πέτρες μιλούν” στο πρόγραμμά του “Άνοιγμα στην πόλη”.

Ευχαριστίες εκφράζονται προς τον πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή, τη διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κα Κατερίνα Δελλαπόρτα και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως της Αθήνας κα Ελένη Μπάνου για την έγκρισή τους στην χρήση των χώρων.

Τα κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών - ηθοποιών (Nέδη Aγαπίου, Γεωργία Zάχου, Άννα-Λούνα Λούβαρηβ Δημήτρης Nάστος, Σταύρια Νικολάου) της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ”Δήλος” υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της κας Έφης Θεοδώρου.

Την οργάνωση παραγωγής της δράσης “Οι πέτρες μιλούν” έχει η smart concepts–Παναγιώτης Αρκουμανέας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top