Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

SeasonReady: Εκπαίδευση στο χώρο εργασίας για εποχιακούς εργαζόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιούλιος 2019, 12:09

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο δομείται σε 6 εκπαιδευτικές ενότητες: Εξυπηρέτηση πελατών, Επικοινωνία, Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη, Λειτουργίες Υποδοχής, Υπηρεσίες Εστίασης, Φροντίδα δωματίων.


Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα “SeasonReady – Εκπαίδευση στο χώρο εργασίας για εποχιακούς εργαζόμενους στον κλάδο της φιλοξενίας”, το οποίο υλοποιείται με εταίρους τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Ελλάδα), την Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική ΕΠΕ (Ελλάδα), την CESIE (Ιταλία), την Confesercenti (Ιταλία) και το Croatian Chamber of Trades and Crafts (Κροατία).

Το Season Ready είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου πλαισίου για την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Συντονιστής του έργου είναι το Ινστιτούτο Τουρισμού της Κροατίας, η διάρκεια του είναι 28 μήνες (Σεπτέμβριος 2017 – Δεκέμβριος 2019) και απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν εποχιακό προσωπικό

Οι εταίροι του έργου ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού για την βελτίωση των δεξιοτήτων των εποχιακά εργαζομένων στο χώρο της φιλοξενίας. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο δομείται σε 6 εκπαιδευτικές ενότητες: Εξυπηρέτηση πελατών, Επικοινωνία, Προσωπική και Επαγγελματική Ανάπτυξη, Λειτουργίες Υποδοχής, Υπηρεσίες Εστίασης, Φροντίδα δωματίων. Αναπτύχθηκε επίσης και οδηγός εκπαίδευσης για τους ενδοεπιχειρησιακούς εκπαιδευτές.

Η πιλοτική εφαρμογή της εκπαίδευσης ξεκίνησε από την Ριέκα της Κροατίας στα μέσα Μαΐου 2019 όπου υλοποιήθηκε από το Croatian Chamber of Trades and Crafts. Η αντίστοιχη  πιλοτική εφαρμογή στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε  14, 23 και 30 Μαΐου 2019, ενώ για την Ελλάδα στα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου 2019.

Η 4η διακρατική συνάντηση του έργου υλοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας στις 13 και 14 Ιουνίου 2019. Αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης ήταν τα αποτελέσματα της πιλοτικής και η ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού του SeasonReady.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top