Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του 'Διαγόρας'
Αεροδρόμια

Πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του 'Διαγόρας'

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, λόγω των προβλημάτων που σημειώνονται εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου στο αεροδρόμιο, από την αυξημένη κίνηση των οχημάτων (ταξί, τουριστικών λεωφορείων, ιδιωτικών και ενοικιαζομένων οχημάτων κ.λπ.), που δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις.

Σειρά παρεμβάσεων που θα αποσυμφορήσουν το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα του αεροδρομίου “Διαγόρας” της  Ρόδου και οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν μετά από διάστημα μιας εβδομάδας, προέκυψαν κατά την σύσκεψη την οποία συγκάλεσε την παρασκευή 5 Ιουλίου στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων – χρηστών του αεροδρομίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που προβλέπεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς εξελίσσεται η τουριστική σεζόν.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο διοικητής της Τροχαίας, κ. Γιώργος Στέργου, ο διοικητής του Α.Τ Αεροδρομίου, κ. Μιχάλης Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Νίκος Μπόνης, ο αντιπρόεδρος του Πανδωδεκανησιακού Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, κ. Σωτήρης Δρακιού, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων κ. Κώστας Κατσίβας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων κ. Στέργος Γιαννάς και το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλης Κασάπης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Μανώλης Διακοσταμάτης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Δωδεκανήσου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, η διευθύντρια της TUI στη Ρόδο Barbara Kirchner και οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Σάββας Καμπούρης, Τηλέμαχος Καμπούρης, Γιώργος Μιχαλάκης και Χρήστος Μιχαλάκης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας, συμμετείχαν στη σύσκεψη οι συνεργάτες του περιφερειάρχη κ.κ. Νίκος Οικονόμου, Νίκος Λυμπερόπουλος και Στέργος Στάγκας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του κ. Χατζημάρκου, λόγω των προβλημάτων που σημειώνονται εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου στο αεροδρόμιο, από την αυξημένη κίνηση των οχημάτων (ταξί, τουριστικών λεωφορείων, ιδιωτικών και ενοικιαζομένων οχημάτων κ.λπ.), που δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις και δυσκολεύει την πρόσβαση, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών και των χρηστών εν γένει του αεροδρομίου.

Ταυτοχρόνως, για το ίδιο θέμα, είναι σε εξέλιξη μια τεχνική συνάντηση στην Αθήνα, στη Fraport, με την οποία ο περιφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία για όλα τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας του αεροδρομίου.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: “Η συνεργασία και ο διάλογος οδηγούν πάντοτε σε λύσεις. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα στο αεροδρόμιο και θα έχουν διαμορφωθεί οι νέες συνθήκες που σχεδιάστηκαν και συμφωνήθηκαν σήμερα. Εργαζόμαστε πάνω στα προβλήματα και συνεργαζόμαστε με όσους έχουν αίσθημα ευθύνης και δεν λαϊκίζουν. Πιστεύουμε πως με τη βοήθεια της επόμενης κυβέρνησης και της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που είναι ο εποπτεύων φορέας της λειτουργίας του αεροδρομίου, θα αντιμετωπίσουμε όλα τα ανοιχτά ζητήματα”.

Εκτός του κυκλοφοριακού, που ήταν το κύριο θέμα της σημερινής σύσκεψης, από τους συμμετέχοντες τέθηκε και μια σειρά άλλων ζητημάτων, τα οποία θα εξετασθούν με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024