Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Guangzhou (Κίνα) στην Αγία Νάπα
Κύπρος

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Guangzhou (Κίνα) στην Αγία Νάπα

Κατά τη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για τις δύο πόλεις, για τους δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων, καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται στον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό τομέα για την ανάπτυξη των δύο πόλεων και τη περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους.

Συνάντηση με κινεζική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από υψηλόβαθμους λειτουργούς του Δήμου Guangzhou, επικεφαλής της οποίας ήταν ο αναπλ. γενικός γραμματέας του Δήμου Gao Yuyue, είχε την Πέμπτη 4 Ιουλίου ο δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος.

Παρέστησαν επίσης από πλευράς του Δήμου Guangzhou ο επιθεωρητής της Επιτροπής Πολιτισμού, Ραδιοφωνίας, τηλεόρασης και Τουρισμού Ζhang Runhua, o αναπλ. επιθεωρητής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων Tu Hongzhe, o αναπλ. επιθεωρητής του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Liu Jianbo, o αναπλ. επιθεωρητής της Επιτροπής Εκπαίδευσης Chen Yuehong, η διεθνής συντονίστρια του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων Zhang Zhuqing, η διευθύντρια της εταιρείας Jimchang Global Corporation Ltd, Vicky Zheng, o διευθυντής του Κυπρο-Gunangdong Συνδέσμου Eμπορίου Υang Deming ενώ από τον Δήμο Αγίας Νάπας ο αναπλ. δημοτικός γραμματέας κ. Άθως Γεωργίου, ο δημοτικός ταμίας κ. Αντώνης Πετεινός και η πολιτιστική λειτουργός του Δήμου κα Μαρία Τοφινή Τσαντίλα.

Κατά τη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για τις δύο πόλεις, για τους δεσμούς φιλίας που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Δήμων, καθώς και για τις ενέργειες που γίνονται στον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό τομέα για την ανάπτυξη των δύο πόλεων και τη περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους, φέροντας ως απτά παραδείγματα τη συμμετοχή πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου Guangzhou στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ, όπου η πρώτη ημέρα θα είναι εξ’ολοκλήρου αφιερωμένη στον Κινεζικό Πολιτισμό και την έκθεση του Δημοτικού Μουσείου “Θάλασσα”, η οποία θα φιλοξενηθεί τον Δεκέμβριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Guangzhou.

Καλωσορίζοντας την αποστολή του Δήμου Guangzhou ο κ. Καρούσος ανέπτυξε την πολιτική και το όραμα του Δήμου, έτσι ώστε η Αγία Νάπα να καταστεί μέχρι το 2030 το καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου.

Ο κ. Καρούσος αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που γίνονται αυτήν τη χρονική περίοδο στην Αγία Νάπα, όπως είναι η Μαρίνα Αγίας Νάπας, για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση έργων, τα οποία θα συμβάλουν καθοριστικά στην πολιτιστική, πνευματική και στην αισθητική αναβάθμιση του Δήμου όπως είναι η ανέγερση του Αμφιθεάτρου, η δημιουργία του Υποβρύχιου Πάρκου, η ανέγερση Πανεπιστημίου, η ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου, η συνεχή βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών και η ανέγερση νέων τουριστικών καταλυμάτων και πολλά άλλα.

Ενημέρωσε επίσης για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για την τεχνολογική ανάπτυξη της πόλης, αναφέροντας τα προγράμματα που ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται καθώς και για τη διαφημιστική καμπάνια την οποία έχει αναθέσει ο Δήμος σε μεγάλους διαφημιστικούς οίκους για την παγκόσμια προβολή του.

Από πλευράς του Δήμου Guangzhou ο κ. Yuyue ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη φιλοξενία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ομοιότητες που υπάρχουν στον πολιτισμό και στους δεσμούς που δένουν τις δύο πόλεις. Επίσης, προέβη σε εκτενή περιγραφή όσον αφορά στην τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη της μοντέρνας αυτής κινεζικής πόλης. Ο κ. Yuyue απήυθυνε ανοικτή πρόσκληση προς τον δήμαρχο Αγίας Νάπας όπως παραστεί και τιμήσει με την παρουσία του τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Guangzhou τον Οκτώβριο.

Μετά το πέρας της  συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και στη συνέχεια η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από την κα Τοφινή Τσαντίλα στο Δημοτικό Μουσείο “Θάλασσα”, στο Πάρκο Γλυπτικής και σε όλες τις παραλίες της Αγίας Νάπας διά θαλάσσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024