Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Κοινά τουριστικά πακέτα με γείτονες χώρες από το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου

Τατιάνα Ρόκου - 09 Ιούλιος 2019, 11:27

Οι διαδρομές θα περιλαμβάνουν βασικά χαρακτηριστικά και αξιοθέατα των εν λόγω χωρών, τα οποία μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες που θα ήθελαν να απολαύσουν τα στοιχεία αυτά, ταξιδεύοντας με ένα ενιαίο εκδρομικό πακέτο, σε δύο ή και περισσότερες χώρες της περιοχής.


Επαφές, με στόχο την κατάληξη του θέματος δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων με γειτονικές χώρες, πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Λίβανο και την Ιορδανία, ενώ προγραμματίζει σύντομα επισκέψεις και στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Στα πλαίσια των επαφών του, ο υφυπουργός κατάθεσε προς συζήτηση συγκεκριμένες προτάσεις που ετοιμάστηκαν από το Υφυπουργείο Τουρισμού, με στόχο την κατάληξη σε κοινές θεματικές διαδρομές.

Οι διαδρομές αυτές θα περιλαμβάνουν βασικά χαρακτηριστικά και αξιοθέατα των εν λόγω χωρών, όπως φυσικές ομορφιές, πολιτιστικά μνημεία, μεγάλες εκδηλώσεις και άλλα, τα οποία μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες που θα ήθελαν να απολαύσουν τα στοιχεία αυτά, ταξιδεύοντας με ένα ενιαίο εκδρομικό πακέτο, σε δύο ή και περισσότερες χώρες της περιοχής.

Στις προτάσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού, βασική παράμετρο αποτελεί η προώθηση της Κυπριακής υπαίθρου και των ορεινών περιοχών του τόπου.

Το υφυπουργείο επιθυμεί όπως η όλη προσπάθεια ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται μεθοδικά, σε στενή συνεργασία με τις γειτονικές αυτές χώρες. 

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ιορδανία, ο υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε επίσης την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού στους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι διαπιστευμένοι στις χώρες της Μέσης Ανατολής, του Κόλπου και της Β. Αφρικής. Η παρουσίαση έγινε με την ευκαιρία της πρώτης περιφερειακής συνάντησης των αρχηγών διπλωματικών αποστολών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας, την Πέμπτη, 4 Ιουλίου

Ο κ. Περδίος, αφού ανέλυσε το όραμα του υφυπουργείου για τον τουριστικό τομέα της χώρας, τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ διπλωματικών αποστολών και Υφυπουργείου Τουρισμού, στοχεύοντας στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και των επενδύσεων στο Κύπρο, όχι μόνο στις χώρες που είναι διαπιστευμένοι οι αρχηγοί των διπλωματικών αποστολών, αλλά και σε μακρινούς προορισμούς όπως η Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία και Αμερική.

Αναφορά έγινε επίσης από τον υφυπουργό στο νέο branding, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα από το Υφυπουργείο Τουρισμού την επόμενη χρονιά. 

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις θεωρήσεις διαβατηρίων για είσοδο στην Κύπρο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top