Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠρόστιμο-μαμούθ στην British Airways για κλοπή προσωπικών δεδομένων από πελάτες της
Αεροπορικές εταιρείες

Πρόστιμο-μαμούθ στην British Airways για κλοπή προσωπικών δεδομένων από πελάτες της

Το ποσό του προστίμου που επιβλήθηκε από τον ICO (204 εκατ. ευρώ) αντιπροσωπεύει το 1,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών της British Airways το 2017.

Πρόστιμο 183 εκατ. στερλινών (204 εκατ. ευρώ) επεβλήθη στην αεροπορική εταιρεία British Airways από τον βρετανικό οργανισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων ICO, μετά την κλοπή δεδομένων από εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της πέρυσι.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018, η British Airways είχε αποκαλύψει ότι επλήγη από μια κυβερνοεπίθεση, έπειτα από ένα κενό στο σύστημα πληροφορικής. Στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν κλαπεί οικονομικά δεδομένα που, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να αφορούσαν 380.000 τραπεζικές κάρτες. Στο τέλος του Οκτωβρίου, η εταιρεία είχε διευκρινίσει ότι 244.000 πελάτες είχαν πράγματι πληγεί. Οι πληροφορίες που είχαν κλαπεί περιλάμβαναν το όνομα, τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πελατών και, κυρίως, τα δεδομένα τραπεζικών καρτών, δηλαδή τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας. Πάντα στα τέλη Οκτωβρίου, η British Airways είχε προσθέσει ότι και από άλλους 185.000 πελάτες είχαν κλαπεί τα οικονομικά δεδομένα το διάστημα 21-28 Απριλίου, δηλαδή πολύ νωρίτερα σε σχέση με τη γνωστή μέχρι τότε ημερομηνία της κυβερνοεπίθεσης.

“Η British Airways αντέδρασε γρήγορα στην εγκληματική ενέργεια της κλοπής των δεδομένων των πελατών της. Δεν διαπιστώσαμε καμιά δραστηριότητα απάτης στους λογαριασμούς που επλήγησαν από την κλοπή αυτή”, ανέφερε ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής Alex Cruz σε ανακοίνωση.

Ο Willie Wals, γενικός διευθυντής της IAG, της μητρικής εταιρείας της British Airways, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διαπραγματευτεί με τον ICO για το θέμα αυτό και να ασκήσει έφεση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024