Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣε εφαρμογή η σήμανση σημείων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο Λουτράκι
Περιφέρεια

Σε εφαρμογή η σήμανση σημείων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο Λουτράκι

Εντός του Ιουλίου θα γίνει παραλαβή καινούργιων, σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων και εξοπλισμού, καθώς και νέων κάδων που θα ενισχύσουν τους μηχανισμούς καθαριότητας της πόλης.

Συνάντηση μεταξύ της Ε.Ε. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και του δημάρχου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργου Γκιώνη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου. Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον συνάντηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν, με σκοπό την ενημέρωση και την συνεργασία όλων των φορέων για τη βελτίωση της τουριστικής εικόνας της πόλης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο γραφείο δημάρχου, ενώ παρόντες ήταν από πλευράς LTO, ο πρόεδρος κ. Σπύρος Καραβούλης, η αντιπρόεδρος κα Σοφία Φιλιππίδου, ο γραμματέας κ. Ιωάννης Κόντης, ο ταμίας κ. Δημήτρης Βλάσσης και το μέλος κ. Ιωάννης Αλεξανδρής.

Η συνάντηση περιλάμβανε ατζέντα θεμάτων που αφορούν στο Δήμο και τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής:

  1. Θέματα υγιεινής και καθαριότητας: Ο δήμαρχος ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού πως εντός του Ιουλίου θα γίνει παραλαβή καινούργιων, σύγχρονων απορριμματοφόρων οχημάτων και εξοπλισμού, καθώς και νέων κάδων που θα ενισχύσουν τους μηχανισμούς καθαριότητας της πόλης. 
  2. Ανακύκλωση Απορριμμάτων: Πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων θα αναλάβουν από κοινού Δήμος και LTO. Στόχος η εφαρμογή ενός μοντέλου βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων που θα βελτιώσει την αξιοποίηση της χρήσης των κάδων ανακύκλωσης και τη συνολική μείωση του όγκου των σκουπιδιών. 
  3. Κυκλοφοριακό και ηχορύπανση: Ζητήθηκε η εφαρμογή των κανονισμών που αφορούν στην τήρηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τον ανεφοδιασμό καταστημάτων, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν οι κεντρικοί δρόμοι από την διέλευση, στάση και στάθμευση μεγάλων οχημάτων τροφοδοσίας σε ώρες αιχμής. Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή η σήμανση σημείων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων με τη σύσταση πως τα σημεία αυτά προσφέρονται για στάση και όχι για στάθμευση. Αντίστοιχα, ζητήθηκε η βελτίωση της σήμανσης που αφορά στις τοποθεσίες ύπαρξης Δημοτικών Parking, διαθέσιμων για τη δωρεάν στάθμευση Ι.Χ. οχημάτων. Τέλος, αναφορικά με ζητήματα ηχορύπανσης από δίκυκλα, αλλά και αυτοκίνητα τις ώρες κοινής ησυχίας, ο δήμαρχος ανέλαβε προσωπικά την ενημέρωση της αστυνομίας, καθώς έχουν υπάρξει σχετικές αναφορές από πολίτες και επιχειρηματίες.
  4.  Αδέσποτα: Μέριμνα έχει ληφθεί για το ζήτημα των αδεσπότων, τηρώντας όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, πάντα με σεβασμό προς τα ζώα, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024