Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφήtrivago Hotel Price Index: Μείωση 5% στη μέση τιμή δωματίου για την Αθήνα τον Ιούλιο
Ξενοδοχία

trivago Hotel Price Index: Μείωση 5% στη μέση τιμή δωματίου για την Αθήνα τον Ιούλιο

Μόσχα και Λισαβόνα οι πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη. Η πόλη με τη μεγαλύτερη αύξηση τον Ιούλιο στην Ευρώπη είναι η Κωνσταντινούπολη, με τους ταξιδιώτες να πληρώνουν 73 ευρώ κατά μέσο όρο για μια διανυκτέρευση.

Οι τιμές των ξενοδοχείων μειώθηκαν τον Ιούλιο του 2019 σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τη μέση τιμή για ένα standard δίκλινο δωμάτιο να είναι πτωτική στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις που εξετάστηκαν στον παγκόσμιο δείκτη τιμών ξενοδοχείων της trivago (tHPI).

Η Αθήνα τον Ιούλιο καταγράφει μέση τιμή δωματίου στα 106 ευρώ ανά διανυκτέρευση, από 111 ευρώ τον Ιούνιο (μείωση 5%).

Η Μαδρίτη εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση τιμών στα ξενοδοχεία αυτό τον μήνα στο tHPI, ενώ η μέση τιμή για ένα standard δίκλινο δωμάτιο παρουσιάζει μείωση 41% από τον περασμένο μήνα, φτάνοντας τα 90 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Το Παρίσι ακολουθεί με μείωση κατά 18% σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ενώ η μέση τιμή είναι τώρα 138 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές στο Άμστερνταμ μειώθηκαν επίσης, σε -18% αυτόν το μήνα σε σύγκριση με τον Ιούνιο, στα 140 ευρώ για ένα standard δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Η Βιέννη και η Ρώμη αναφέρουν μηνιαίες μειώσεις κατά 14% και 13% αντίστοιχα, οι οποίες μεταφράζονται σε 104 ευρώ για τη Βιέννη και 94 ευρώ για τη Ρώμη για ένα standard δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Αντίθετα, η πόλη με τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών ξενοδοχείων σε μηνιαία βάση στην Ευρώπη που αναφέρθηκε στο tHPI Ιουλίου είναι η Κωνσταντινούπολη, όπου οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν 73 ευρώ κατά μέσο όρο για μια διανυκτέρευση σε ένα standard δίκλινο δωμάτιο, 10% αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο. Το Ρέικιαβικ ακολουθεί με αύξηση 7% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στα 156 ευρώ για διανυκτέρευση.

Οι τιμές των ξενοδοχείων σε ετήσια βάση
Οι περισσότερες πόλεις που αναφέρονται στο trivago Hotel Price Index καταγράφουν ετήσια αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων τους τον Ιούλιο. Η μέση διανυκτέρευση για ένα standard δίκλινο δωμάτιο στη Μανίλα ανέρχεται σήμερα σε 74 ευρώ, αύξηση 51% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, καθιστώντας την πόλη με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση αυτόν το μήνα. Το Λας Βέγκας ακολουθεί με ετήσια αύξηση 26%, η οποία μεταφράζεται σε 114 ευρώ για ένα standard δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση. Η Λίμα κατέχει την τρίτη θέση με αύξηση 25% σε σύγκριση με τον περασμένο Ιούλιο, με μέση τιμή τα 62 ευρώ. Συμπληρώνοντας τον κατάλογο των πέντε πόλεων που σημειώνουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό αύξησης τον Ιούλιο είναι το Σάο Πάολο, με μέσο όρο τα 63 ευρώ, κατά 21% υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι και το Δελχί, όπου η μέση τιμή των 51 ευρώ σημαίνει αύξηση 20% από τον Ιούλιο του 2018. Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκονται η Μόσχα και η Λισαβόνα, οι πόλεις με τη μεγαλύτερη μείωση ξενοδοχειακών τιμών σε ετήσια βάση. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη ρωσική πρωτεύουσα θα πληρώσουν 58 ευρώ για ένα standard δίκλινο δωμάτιο, μείωση 41% σε σχέση με πέρυσι. Η Λισαβόνα αναφέρει μείωση 16% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, η οποία μεταφράζεται σε 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024