Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαμήλιος τουρισμός

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου προωθεί τη Ρόδο ως προορισμό τέλεσης γάμων στην κινεζική αγορά

Τατιάνα Ρόκου - 10 July 2019, 12:52

Η προοπτική να αποτελέσει η Ρόδος ένα προορισμό για την τέλεση γάμων ζευγαριών από την Κίνα, πήρε 'σάρκα και οστά' μετά από τη συμμετοχή και παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Γάμου της περιφέρειας Yunnan το 2017.


Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και διαρκείς επαφές της αντιπεριφερειάρχου Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κας Μαριέτας Παπαβασιλείου με φορείς της αγοράς γάμων στην Κίνα, πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο οι πρώτες γαμήλιες τεσσάρων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές γαμήλιες τελετές, ένας θεματικός μεσαιωνικός γάμος στην Παλιά Πόλη με τα ζευγάρια να φορούν ενδυμασίες εποχής και να συνοδεύονται από έφιππους ιππότες. Η δεύτερη γαμήλια τελετή, σε μοντέρνο, ρομαντικό ύφος έλαβε χώρα στο μνημείο των Πηγών Καλλιθέας, με τα ζευγάρια να φωτογραφίζονται με φόντο το Αιγαίο.

Η προοπτική να αποτελέσει η Ρόδος ένα προορισμό για την τέλεση γάμων ζευγαριών από την Κίνα, πήρε “σάρκα και οστά” μετά από τη συμμετοχή και παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Γάμου της περιφέρειας Yunnan τον Σεπτέμβριο 2017 στην πόλη Kunming. Το 2018 πραγματοποιήθηκε το πρώτο αναγνωριστικό ταξίδι κινεζικής αντιπροσωπείας στη Ρόδο όπου και συμφωνήθηκε η ομαδική γαμήλια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες.

Επικεφαλής της κινεζικής αποστολής ήταν ο πρόεδρος του συνδέσμου των επιχειρήσεων γάμου της περιφέρειας του Δέλτα του ποταμού Yangtze και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διοργάνωσης Γάμων της Σαγκάης Cao Zhonghua και Jiang Yabi, πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Διοργάνωσης Γάμων στην επαρχία Yunnan, καθώς επίσης η σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης κα Μαρία Ζήσουλη.

Η κα Παπαβασιλείου, που ανέλαβε το ρόλο της τελετάρχη στις γαμήλιες τελετές, δήλωσε: “Η γαμήλια βιομηχανία στην Κίνα γνωρίζει μεγάλη άνθιση. Όλο και περισσότερα ζευγάρια ταξιδεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα ξεχωριστό περιβάλλον για τη σημαντικότερη ημέρα της ζωής τους. Νησιά μας, όπως η Σαντορίνη, έχουν εδραιωθεί στη συγκεκριμένη αγορά. Η Ρόδος, με τις πανέμορφες φυσικές της ομορφιές, τα μοναδικά της τοπία, τα ξακουστά της μνημεία, τον πλούσιο της πολιτισμό είναι ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει στα ζευγάρια αυτά ό,τι έχουν ονειρευτεί και ακόμη περισσότερα.

Με συνεργασίες-κλειδιά, μπορούμε να επιτευχθεί ο στόχος. Ήδη τα πρώτα events στέφθηκαν με τεράστια επιτυχία και θα έχουν τεράστια προβολή στην Κίνα. Το νησί της Ρόδου βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία να καρπωθεί μερίδιο από το γαμήλιο τουρισμό της κινεζικής αγοράς. Προσωπικά κλείνω την πενταετή μου θητεία στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με τη συγκεκριμένη δράση, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα την διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας των νησιών μας, την προσέγγιση και το άνοιγμα νέων αγορών. Φθάσαμε σε ένα κομβικό σημείο. Οι από εδώ και πέρα χειρισμοί θα κρίνουν το αποτέλεσμα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top