Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ της γερμανικής Nurnberg Messe και της FORUM ΑΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 July 2019, 13:55

Με κοινή απόφαση του Οργανισμού Nurnberg Messe και της FORUM AE, το management θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια στην ηγετική ομάδα της εταιρείας.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στρατηγική συμφωνία μεταξύ του εκθεσιακού Οργανισμού Nurnberg Messe και της εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων FORUM AΕ. Η εξαγορά της FORUM ΑΕ από έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς της Γερμανίας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της κραταιάς γερμανικής οικονομίας στο υγιές ελληνικό “επιχειρείν”, καθώς και στην τεράστια δυναμική του εκθεσιακού κλάδου της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η FORUM AE, με την ένταξή της στο δίκτυο του Nurnberg Messe Group, αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία του γερμανικού κολοσσού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την ίδρυσή της το 1988, η FORUM AE έχει διανύσει μια μακρά πορεία συνεχούς ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της, έχοντας κατορθώσει να θεωρείται σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης διεθνών εκθέσεων στην Ελλάδα, κατέχοντας το 23% της εγχώριας εκθεσιακής αγοράς. Στο portfolio της FORUM AE περιλαμβάνονται 8 από τις μεγαλύτερες και πλέον σημαντικές διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται στη χώρα μας: HORECA, FOOD EXPO, ΟΕΝΟΤΕLIA, ΧΕΝΙΑ, ARTOZA, FOODTECH, ATHENS COFFEE FESTIVAL και BIO FESTIVAL. Στις εκθέσεις αυτές συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 4.000 Έλληνες και διεθνείς εκθέτες, ενώ τις επισκέπτονται περισσότεροι από 350.000 επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, η εταιρεία εκδίδει 4 επαγγελματικά περιοδικά, υψηλής ποιότητας και ευρείας κυκλοφορίας, που έχουν καταστεί πολύτιμα εργαλεία επικοινωνίας για τους επαγγελματίες των κλάδων στους οποίους απευθύνονται. Ο κύκλος εργασιών της FORUM ΑΕ για το 2019 αναμένεται να ξεπεράσει τα 17,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα υπερβούν τα 4,6 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι το 2017 η FORUM, με τζίρο 14,455 εκατ ευρώ και κέρδη προ φόρων 4,073 εκατ. ευρώ, κατατάχθηκε στην 431η θέση της λίστας των 500 επιχειρήσεων με την υψηλότερη κερδοφορία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα της ICAP “Business Leaders in Greece”.Το Nurnberg Messe Group συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων στον κόσμο. Στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει περί τις 120 κλαδικές διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, οι πιο γνωστές των οποίων είναι οι: BIOFACH, BRAU BEVIALE, FACHPACK, CHILLVENTA κ.ά. Διαθέτει περισσότερους από 1.000 συνεργάτες σε 11 σημεία του κόσμου -ανάμεσα σε αυτά, Γερμανία, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Αυστρία, ΗΠΑ και Ελλάδα, δίκτυο αντιπροσώπων οι οποίοι
δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 119 χώρες, καθώς και 15 θυγατρικές και εταιρείες συμμετοχών. Προσελκύει πάνω από 35.000 εκθέτες και 1,5 εκατ. επισκέπτες παγκοσμίως. Ο κύκλος εργασιών του Nurnberg Messe Group έκλεισε το 2018 στα 315,1 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να αγγίζουν τα 28,2 εκατ. ευρώ.

Η εκθεσιακή βιομηχανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη της ICAP, προβλέπεται να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση τη διετία 2019-2020, με εντυπωσιακό μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8,5%. Σύμφωνα με τη FORUM, με “βραχίονα” την τεχνογνωσία, την επιχειρησιακή εμπειρία, το portfolio, το όραμα και τις συνέργειες των δύο εταιρειών, η Ελλάδα αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κορυφαίο εκθεσιακό hub για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Όπως τόνισε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου o κ. Nίκος Χουδαλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FORUM AE και “αρχιτέκτονας” της συμφωνίας από ελληνικής πλευράς, “...από την πρώτη κιόλας συνάντησή μας με τα στελέχη του Οργανισμού Nurnberg Messe, το Μάιο του 2018, διαπιστώσαμε ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, το ίδιο επιχειρηματικό ήθος και έχουμε κοινούς στόχους και κοινό όραμα για το μέλλον. Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές μας, αλλά και στις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας, σχεδιάζουμε από κοινού τα επόμενα βήματά μας, για μια νέα πορεία εξωστρέφειας και διεθνούς ανάπτυξης. Βήματα που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας και καθιστούν την Ελλάδα ένα σημαντικό εκθεσιακό hub για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Από την πλευρά του Nurnberg Messe Group οι CEO’s εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της νέας αυτής συνεργασίας. Ο Peter Ottmann τόνισε: ”Η FORUM ΑΕ, η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα, διακρίνεται για τις εξαιρετικές επιδόσεις της και την επιτυχημένη ομάδα συνεργατών της. Εμείς στη Nurnberg Messe χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τη μελλοντική συνεργασία μας, την επίτευξη και υλοποίηση από κοινού των νέων στόχων!”

Από την πλευρά του ο Dr. Roland Fleck ανέφερε: “Η FORUM και η NURNBERG MESSE μοιράζονται την ίδια αντίληψη για τη διοργάνωση εκθέσεων ως εμπορικές πλατφόρμες. Ως σημεία συνάντησης των εκάστοτε κλάδων όπου μπορεί κανείς να νιώσει τις νέες τάσεις, να συντηρήσει το πελατολόγιό του και να δημιουργήσει νέες συνεργασίες και επαφές. Ενόψει των νέων τεχνολογικών εξελίξεων και προκλήσεων όπως η ψηφιακή εποχή, οι οικονομίες διαφορετικών ταχυτήτων και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, καθώς και οι διαρκείς μεταβολές σε πολιτικό επίπεδο και θέματα ασφάλειας παγκοσμίως, η προσωπική επικοινωνία και επαφή αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη σημασία”.

Με κοινή απόφαση του Οργανισμού Nurnberg Messe και της FORUM AE, το management θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια στην ηγετική ομάδα της εταιρείας.Στη φωτογραφία, από αριστερά οι κ.κ.: Θανάσης Παναγούλιας, Commercial Director FORUM SA, Peter Ottmann, CEO Nürnberg Messe Group, Θανάσης Γιαλούρης, Vice President FORUM SA, Nίκος Χουδαλάκης, CEO FORUM SA και Dr. Roland Fleck, CEO Nürnberg Messe Group.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top