Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Πρόστιμο φωτιά για τη Marriott λόγω παραβίασης προσωπικών δεδομένων, στη Βρετανία

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Ιούλιος 2019, 14:33

Η παραβίαση δεδομένων της Marriott, η οποία επηρέασε τους πελάτες της Starwood, θεωρείται η μεγαλύτερη στον ξενοδοχειακό χώρο.


Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 99,2 εκατ. λιρών στερλινών από τη Ρυθμιστική Αρχή Ιδιωτικού Απορρήτου του Ην. Βασιλείου για παραβίαση δεδομένων πελατών της πριν από πέντε χρόνια. Η παραβίαση που έγινε το 2014 είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθούν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 339 εκατ. πελατών της. Το γεγονός αποκαλύφθηκε μόλις το 2018 και τώρα το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφορίας σκοπεύει να επιβάλει πρόστιμο στη Marriott International, με έδρα τις ΗΠΑ.

Η είδηση έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση του ICO (Information Commissioner’s Office) για επιβολή προστίμου στην British Airways με 183 εκατ. λίρες για παραβίαση δεδομένων. Η αεροπορική εταιρεία λέει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η παραβίαση δεδομένων της Marriott, η οποία επηρέασε τους πελάτες της Starwood, θεωρείται η μεγαλύτερη στον ξενοδοχειακό  χώρο. Ο ICO δήλωσε ότι από τους πελάτες που επλήγησαν από την παραβίαση των δεδομένων τους, περίπου 30 εκατομμύρια ήταν κάτοικοι 31 χωρών της Ευρωζώνης (7 εκατομμύρια ήταν κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου).

Η Βρετανίδα Επίτροπος Πληροφοριών Elizabeth Denham δήλωσε: “Το GDPR καθιστά σαφές ότι οι εταιρείες πρέπει να λογοδοτούν για τα προσωπικά δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δέουσα επιμέλειά τους κατά την πραγματοποίηση μιας εταιρικής εξαγοράς και τη θέσπιση κατάλληλων μέτρων για να αξιολογηθούν όχι μόνο τα προσωπικά δεδομένα έχουν αποκτηθεί, αλλά επίσης και πως αυτά προστατεύονται. Τα προσωπικά στοιχεία έχουν πραγματική αξία, για το λόγο αυτό  οι επιχειρήσεις έχει νομικό καθήκον να εξασφαλίζουν την προστασία τους, όπως θα έκαναν και με οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό τους στοιχείο. Εάν αυτό δε συμβεί, δε θα διστάσουμε να λάβουμε ισχυρά μέτρα, όταν χρειαστεί, για την προστασία των δικαιωμάτων του κοινού”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top