Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈξι τουρίστες νεκροί στη Χαλκιδική από φονική κακοκαιρία
Προορισμός

Έξι τουρίστες νεκροί στη Χαλκιδική από φονική κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε τα ξημερώματα η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 23 άτομα, οι δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Aπό τη χθεσινοβραδυνή θεομηνία στη Χαλκιδική έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άτομα. Mία γυναίκα από τη Ρουμανία και το ηλικίας 8 ετών παιδί της σκοτώθηκαν στη Νέα Πλάγια, δύο Ρώσοι (ένας πατέρας με το δίχρονο γιο του) έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Ποτίδια και ένα ζευγάρι Τσέχων στη Σωζόπολη, όπου παρασύρθηκαν μαζί με το τροχόσπιτό τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 54χρονη Ρουμάνα και ο γιος της ήταν σε ταβέρνα όπου έπεσε η στέγη, τραυματίζοντας τους θανάσιμα, ενώ τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα. Στην Ποτίδαια ο άνδρας και το παιδί του καταπλακώθηκαν από δέντρο στο ύψος του Potidaia Palace και έχασαν τη ζωή τους. Στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή τροχόσπιτου όπου επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία έχασαν τη ζωή τους, καθώς βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Δύο ακόμη άτομα, που διέμεναν στο τροχόσπιτο τραυματίστηκαν.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, ο κ. Αθανάσιος Καλτσάς ανέφερε: “Έγιναν τεράστιες καταστροφές, αποκολλήθηκαν διάφορα αντικείμενα, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, πλημμύρισε η περιοχή μας, με αποτέλεσμα να έχουμε έξι νεκρούς και 55-60 τραυματίες, από 8 μηνών έως και 72 ετών, που πέρασαν από το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας”. Κάποιοι από τους τραυματίες επέστρεψαν στη βάση τους, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, άλλοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του Πολυγύρου και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα άνω και κάτω άκρων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκε η σορός ενός ακόμα ανθρώπου έξι ναυτικά μίλια από την ακτή, ανάμεσα στη Σωζόπολη και την Καλλικράτεια, χωρίς να έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, βρίσκεται σε εξέλιξη, για να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στην περιοχή, όπου βρίσκεται το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

To κλιμάκιο αποτελείται επίσης από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά. Η σύσκεψη γίνεται στο δημαρχείο Ν. Μουδανιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης και σε αυτή συμμετέχουν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος της περιοχής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προειδοποίηση για νέα ακραία φαινόμενα που θα πλήξουν τη Χαλκιδική εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

“Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες και επισκέπτες ειδικά στη Χαλκιδική, τόσο στη Σιθωνία, όσο και στην Κασσάνδρα, ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες. Γι’αυτό συνιστά περιορισμό στις μετακινήσεις των πολιτών, παραμονή σε ασφαλείς χώρους και τήρηση των οδηγιών των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπαλλήλων των Δήμων, μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα οριστικά.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά στη Χαλκιδική, που πλήττονται από σφοδρή θεομηνία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024