Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈληξε μετά από τρία χρόνια η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza
Ξενοδοχεία

Έληξε μετά από τρία χρόνια η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza

Οι ζημιές στο κτίριο είναι μεγάλες, καθώς υπολογίζεται ότι χρειάζονται πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την επισκευή του.

Αποχώρησαν, έπειτα από ολόκληρους 39 μήνες, από το ξενοδοχείο City Plaza στην οδό Αχαρνών οι μετανάστες που το είχαν καταλάβει με τη συνδρομή “αλληλέγγυων”. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση από το ξενοδοχείο έγινε με πρωτοβουλία των αλληλέγγυων, καθώς φοβήθηκαν ότι θα γινόταν αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση.

Τα μέλη της κατάληψης εξηγούν σε ανάρτηση στο facebook ότι η απόφαση για τον τερματισμό της πάρθηκε τον Μάιο του 2018 και γι’αυτόν το λόγο από τον Ιούνιο του 2018 η κατάληψη δε δεχόταν νέους κατοίκους “ενώ υπήρξε ταυτόχρονα η συλλογική δέσμευση ότι το εγχείρημα δε θα κλείσει εάν δεν βρεθεί αξιοπρεπής στέγαση για όλους και όλες τους κατοίκους του”.

Και τονίζουν: “Το City Plaza από την αρχή οργανώθηκε γύρω από δύο βασικούς στόχους:

  • να δημιουργήσει έναν χώρο ασφαλούς και αξιοπρεπούς στέγασης μεταναστών/τριών στο κέντρο της πόλης, έναν χώρο αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ ντόπιων και μεταναστών/στριών.
  • να λειτουργήσει ως ένα κέντρο αγώνα στο οποίο οι πολιτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις μεταναστών/στριών και ντόπιων θα διαπλέκονται και θα συμπληρώνονται”.

Το ρυθμό εκκένωσης επέτεινε, όπως αναφέρεται, η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας, οπότε “επαναβεβαιώθηκε η απόφαση ολοκλήρωσης του κλεισίματος συλλογικά από εμάς και με τους δικούς μας όρους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι καθ’όλο το διάστημα λειτουργίας της κατάληψης φιλοξενήθηκαν σε αυτήν πάνω από 2.500 πρόσφυγες από 13 χώρες. Από τη μεριά της, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, κα Αλίκη Παπαχελά, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN υποστήριξε ότι οι ζημιές στο κτίριο είναι μεγάλες, υπολογίζοντας ότι χρειάζονται πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024