Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχεία

Έληξε μετά από τρία χρόνια η κατάληψη στο ξενοδοχείο City Plaza

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 July 2019, 10:13

Οι ζημιές στο κτίριο είναι μεγάλες, καθώς υπολογίζεται ότι χρειάζονται πάνω από 2 εκατ. ευρώ για την επισκευή του.


Αποχώρησαν, έπειτα από ολόκληρους 39 μήνες, από το ξενοδοχείο City Plaza στην οδό Αχαρνών οι μετανάστες που το είχαν καταλάβει με τη συνδρομή “αλληλέγγυων”. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση από το ξενοδοχείο έγινε με πρωτοβουλία των αλληλέγγυων, καθώς φοβήθηκαν ότι θα γινόταν αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση.

Τα μέλη της κατάληψης εξηγούν σε ανάρτηση στο facebook ότι η απόφαση για τον τερματισμό της πάρθηκε τον Μάιο του 2018 και γι’αυτόν το λόγο από τον Ιούνιο του 2018 η κατάληψη δε δεχόταν νέους κατοίκους ”ενώ υπήρξε ταυτόχρονα η συλλογική δέσμευση ότι το εγχείρημα δε θα κλείσει εάν δεν βρεθεί αξιοπρεπής στέγαση για όλους και όλες τους κατοίκους του”.Και τονίζουν: ”Το City Plaza από την αρχή οργανώθηκε γύρω από δύο βασικούς στόχους:

  • να δημιουργήσει έναν χώρο ασφαλούς και αξιοπρεπούς στέγασης μεταναστών/τριών στο κέντρο της πόλης, έναν χώρο αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ ντόπιων και μεταναστών/στριών.
  • να λειτουργήσει ως ένα κέντρο αγώνα στο οποίο οι πολιτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις μεταναστών/στριών και ντόπιων θα διαπλέκονται και θα συμπληρώνονται”.

Το ρυθμό εκκένωσης επέτεινε, όπως αναφέρεται, η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας, οπότε “επαναβεβαιώθηκε η απόφαση ολοκλήρωσης του κλεισίματος συλλογικά από εμάς και με τους δικούς μας όρους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι καθ’όλο το διάστημα λειτουργίας της κατάληψης φιλοξενήθηκαν σε αυτήν πάνω από 2.500 πρόσφυγες από 13 χώρες. Από τη μεριά της, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, κα Αλίκη Παπαχελά, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN υποστήριξε ότι οι ζημιές στο κτίριο είναι μεγάλες, υπολογίζοντας ότι χρειάζονται πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή του.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top