Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΞ: Χωρίς προβλήματα η διαμονή των τουριστών στη Χαλκιδική
Προορισμός

ΠΟΞ: Χωρίς προβλήματα η διαμονή των τουριστών στη Χαλκιδική

Δόθηκε εντολή στον ΕΟΤ να κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία εξωτερικού, ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας τους τουρίστες πως δεν υπάρχει πλέον λόγος διακοπής ή αναβολής των διακοπών τους.

Την άμεση και όσο το δυνατόν ταχύτατη  αποκατάσταση των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Διευκρινίζει ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στη διαμονή των τουριστών, καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια ξενοδοχείων, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους μονάδων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος εξέφρασε τα ειλικρινή του  συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ υπογράμμισε πως “οι ξενοδοχειακές κτιριακές υποδομές της Χαλκιδικής άντεξαν, διότι είναι σύγχρονες και ασφαλείς για τους τουρίστες”.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις εντατικές προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν οι μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο, στην ηλεκτροδότηση και στις υποδομές, κάνοντας λόγο για “αγώνα δρόμου που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό”.

Ο κ. Τάσιος υπενθύμισε το πάγιο αίτημα της ΠΟΞ για να αναβαθμιστούν οι φθίνουσες υποδομές αρκετών τουριστικών περιοχών της χώρας – μεταξύ των οποίων και η Χαλκιδική – που χρήζουν όπως είπε “άμεσων παρεμβάσεων, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της λειτουργικότητάς τους”.

Ευθύμιος Λέκκας: ‘Παγίδες θανάτου’ οι πρόχειρες τουριστικές κατασκευές
“Παγίδες θανάτου” χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ τις πρόχειρες τουριστικές κατασκευές ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. “Ενώ τα κτίρια στην Ελλάδα έχουν δομηθεί με τον αντισεισμικό κανονισμό, οι κατασκευές που συνοδεύουν τα κτίρια, κυρίως στις τουριστικές περιοχές, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη τρωτότητα. Δεν υπάρχει αντίστοιχος κανονισμός για την κατασκευή αυτών των κατασκευών, κάτι που έχω εισηγηθεί. Αυτές οι κατασκευές κινδυνεύουν και από σεισμούς και από τσουνάμι. Είναι παγίδες θανάτου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού, ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης μετέβη στην Χαλκιδική στην πληγείσα περιοχή, ενώ επισκέφθηκε τους τραυματίες που νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη. “Η εικόνα ανθεκτικότητας του ελληνικού τουρισμού και η ταχύτατη αποκατάσταση της ομαλότητας θα επικοινωνηθεί στις αγορές του εξωτερικού με ειδική καμπάνια που θα ξεκινήσει άμεσα”, επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε χθες και σήμερα ο υπουργός με τους τοπικούς φορείς του τουρισμού, καθώς και εκπροσώπους μεγάλων Tour Operators διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα είναι θετικά και πώς οι μεγάλες αγορές αντέδρασαν με ψυχραιμία.

Δόθηκε εντολή στον ΕΟΤ να κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία εξωτερικού, ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας τους τουρίστες πώς  δεν υπάρχει πλέον λόγος διακοπής ή αναβολής των διακοπών τους. Ήδη, με σχετική κατεύθυνση, της ηγεσίας του υπουργείου, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν επιτόπιους ελέγχους καταγραφής των ζημιών ώστε να συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάστασή τους.

Ο κ. Θεοχάρης ήλθε σε επικοινωνία με τον κ. Τάσιο, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που υπάρχει και τις ζημίες που καταγράφονται, επιβεβαιώνοντας πώς δεν υπάρχουν ζημιές σε κτηριακές υποδομές διανυκτέρευσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει κινητοποίηση των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Ακόμη, ο κ. Θεοχάρης βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα θύματα και δίδονται οι διαβεβαιώσεις πως η πολιτεία στέκεται αρωγός σε όσους δοκιμάστηκαν από την ακραία θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024