Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνέργειες για ενίσχυση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη
Κρουαζιέρα

Ενέργειες για ενίσχυση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Ο γενικός διευθυντής του Marseille-Provence Cruise Terminal παρουσίασε στοιχεία για τη ζήτηση που παρουσιάζει η κρουαζιέρα και τις ενέργειες που κατέστησαν τη Μασσαλία ένα από τα πιο κομβικά λιμάνια της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Οι ενέργειες για να καταστεί η κρουαζιέρα το “success story” για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης εξετάστηκαν σε συνάντηση φορέων που πραγματοποιήθηκε στον ΟΛΘ και στην οποία συμμετείχε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η πρόεδρός του, αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου.

Εκτός από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΘ κ. Σωτήρη Θεοφάνη, πήραν μέρος ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ κ. Αλέξανδρος Θάνος και ο γενικός διευθυντής του Marseille-Provence Cruise Terminal, Jacques Missoni. Ο τελευταίος παρουσίασε στοιχεία για την ζήτηση που παρουσιάζει η κρουαζιέρα και τις ενέργειες που κατέστησαν τη Μασσαλία ένα από τα πιο κομβικά λιμάνια της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και τις συνέργειες που έχουν αναπτυχθεί γι’αυτό.

Οι συμμετέχοντες  αναφέρθηκαν στις ανοδικές τάσεις που παρατηρούνται για την κρουαζιέρα σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Missoni επέμενε ότι η δική τους επιτυχία είχε πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο. “Στη Μασσαλία έπαιρναν αποφάσεις και κάθε φορέας υλοποιούσε το έργο που του αναλογούσε”, είπε.

Αν συμβεί κάτι αντίστοιχο και στη Θεσσαλονίκη, η πόλη θα καταστεί σταθμός για την κρουαζιέρα στην ΝΑ Μεσόγειο και στο Αιγαίο, συνδυάζοντας τα τουριστικά πλεονεκτήματα που προβάλλει η Κεντρική Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024