Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκατάσταση γιατρού και νοσηλευτών στην Ακρόπολη
Πολιτισμός

Εγκατάσταση γιατρού και νοσηλευτών στην Ακρόπολη

Ποδηλάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικό εξοπλισμό ήδη περιπολούν τα Σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου και θα κάνουν διαδρομές και κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Τον υποστράτηγο ε/α δρα Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξενάγησε την περασμένη Πέμπτη 11 Ιουλίου  στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών κα Ελένη Μπάνου. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αυγερινού στον Ιερό Βράχο ήταν ο εντοπισμός, από κοινού με την κα Μπάνου, σημείων όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση νοσηλευτριών του ΕΕΣ. Ο κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη για αποστολή νοσηλευτών, ώστε να συνεπικουρούν τον γιατρό- οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών. Όπως αποφασίστηκε, ένας νοσηλευτής θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Κέντρο, επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου, όπου και η είσοδος για το Διονυσιακό Θέατρο και τη Νότια Κλιττύ, ενώ ο δεύτερος θα εγκατασταθεί σε αίθουσα του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως. Ο εξοπλισμός, προσφέρεται επίσης από τον ΕΕΣ.

Επίσης, ο κ. Αυγερινός ανέφερε πως ποδηλάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικό εξοπλισμό, που ήδη περιπολούν τα Σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου θα κάνουν διαδρομές και κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Αυτό ζήτησε η κα Μπάνου, διότι τις συγκεκριμένες ημέρες η Ακρόπολη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι ποδηλάτες μοιράζουν στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά και δίνουν τις πρώτες βοήθειες εφόσον συμβεί κάποιο περιστατικό λιποθυμίας.

Υπενθυμίζεται πως χθες, γιατρός-οπλίτης εστάλη στο χώρο της Ιματιοθήκης στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης, κατόπιν αιτήματος που έθεσε η κα Μενδώνη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον υφυπουργό και επίτιμο Α/ΓΕΣ, στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε αμέσως αποστέλλοντας έναν γιατρό από το νοσοκομείο 251 της Αεροπορίας και έναν νοσηλευτή από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401, που αμφότεροι υπηρετούν τη θητεία τους. Οι στρατευμένοι θα εναλλάσσονται ως πρόσωπα, όμως η παρουσία γιατρού και νοσηλευτή στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι μόνιμη.

Η υπουργός Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τον κ. Παναγιωτόπουλο, τον κ. Στεφανή, καθώς και κ. Αυγερινό για την άμεση και θερμή ανταπόκρισή τους στο αίτημα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024