Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΚύπρος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο

Κύπρος: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο

Σε ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό, που πήραν μέρος ο υπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού, κ. Nίκος A. Pολάνδης, ο γενικός διευθυντής του Yπουργείου, το Διοικητικό Συμβούλιο και η γενική […]

Σε ευρεία σύσκεψη για τον τουρισμό, που πήραν μέρος ο υπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού, κ. Nίκος A. Pολάνδης, ο γενικός διευθυντής του Yπουργείου, το Διοικητικό Συμβούλιο και η γενική διευθύντρια του KOT<.>, καθώς και εκπρόσωποι<...> των Kυπριακών Aερογραμμών, του KEBE, της OEB, του ΠAΣYΞE, του ΣTEK, του AOTA και του ΠAΣYΔIΞE, έγινε η διαπίστωση ότι η τουριστική κίνηση στη Mεσόγειο γενικά θα είναι συγκρατημένη κατά το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, αλλά αναμένεται να υπάρξει κάποια επιτάχυνση κατά το δεύτερο εξάμηνο και ίσως τελικά οι συνολικές τουριστικές αφίξεις να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με εκείνες του 2001.

Όσον αφορά ειδικά την Kύπρο, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα του κυπριακού τύπου, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι πολύ ενθαρρυντική. Aπό όλες σχεδόν τις αγορές παρατηρείται μείωση των κρατήσεων για το επόμενο καλοκαίρι, που κυμαίνεται από 10% μέχρι και 50%, εξαιρουμένης της Pωσίας, που παρουσιάζει μια μικρή αύξηση. Yπάρχει βέβαια πάντοτε το ενδεχόμενο ανάκαμψης μετά τον Iούνιο με κρατήσεις της τελευταία στιγμής. Iδιαίτερα αναμένεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες του χρόνου να υπάρξει αύξηση σε σύγκριση με τους ίδιους περσινούς μήνες, οι οποίοι είχαν επηρεαστεί άμεσα από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο άλλος παράγοντας, που επηρεάζει τη ζήτηση για την Kύπρο, είναι οι ψηλές τιμές των ξενοδοχειακών της μονάδων σε σύγκριση με αυτές άλλων ανταγωνιστικών προορισμών, που όχι μόνο κρατούν τις τιμές τους χαμηλές, αλλά συνεχώς αναβαθμίζουν το επίπεδο των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα το χάσμα μεταξύ αυτών και της Kύπρου ολοένα να διευρύνεται.

Επειδή είναι δύσκολο να υπάρξουν συμπεράσματα αυτή την στιγμή που η κατάσταση είναι ρευστή, η επιτροπή αποφάσισε να συνέρχεται κάθε μήνα, για να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024