Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Αίγυπτος ανοίγει ξανά για το κοινό δύο αρχαίες πυραμίδες της

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Ιούλιος 2019, 13:12

Δύο από τις αρχαιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου (ηλικίας 4.000 ετών) ανοίγουν στο κοινό μετά από μισό και πλέον αιώνα.


Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Khaled al-Anani δήλωσε ότι θα επιτραπούν και πάλι οι επισκέψεις στην περίφημη Κυρτή Πυραμίδα του Σνεφρού, η οποία βρίσκεται στη βασιλική νεκρόπολη Dashur, περίπου 40 χλμ. νότια του Καΐρου, όπως μετέδωσαν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η Κυρτή Πυραμίδα του Sneferu κατασκευάστηκε κατά την τέταρτη δυναστεία, γύρω στο 2400 π.Χ. και ήταν κλειστή για το κοινό από το 1965. Γνωστή για την αλλαγή στην κλίση της, θεωρείται ένα εξαιρετικό δείγμα πρώιμης μνημειακής αρχιτεκτονικής στην αρχαία Αίγυπτο και ήταν η δεύτερη πυραμίδα που κατασκευάστηκε κατά τη βασιλεία του Sneferu.

Ταυτόχρονα θα ανοίξει μία ακόμα λιγότερο γνωστή πυραμίδα, επίσης στην Dashur.

Τα δύο μνημεία ήταν σφραγισμένα για τους τουρίστες από το 1965. Τόσο η Κυρτή Πυραμίδα του Sneferu, όσο και οι υπόλοιπες στη βασιλική νεκρόπολη Dashur (μέρος της νεκρόπολης της Μέμφιδος), είναιο καταγεγραμένες ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην νεκρόπολη ανακάλυψαν πέτρινοι, πήλινοι και ξύλινοι σαρκοφάγοι. Κάποιες εξ αυτών περιείχαν μούμιες. Βρέθηκαν επίσης ξύλινες ταφικές μάσκες και εργαλεία.

Ελπίδα των αιγυπτιακών Αρχών είναι πως οι ανακαλύψεις και η δυνατότητα επίσκεψης σε πυραμίδες να ενισχύσουν τις τουριστικές εισροές, που έχουν περιοριστεί μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις πολιτικής βίας που άρχισαν με την Αραβική Άνοιξη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top