Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού ο Κώστας Λούλης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 July 2019, 09:18

Στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ο κ. Κώστας Λούλης εξελέγη, με 6.162 ψήφους, πρώτος δημοτικός σύμβουλος Βόλου.


Οι 52 συνολικά νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης θα αναλάβουν άμεσα τα καθήκοντά τους, ”προκειμένου, από κοινού με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς, να κάνουν πράξη το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης”, όπως σημειώνεται από την κυβέρνηση. Στο Υπουργείο Τουρισμού νέος γενικός γραμματέας ανέλαβε ο κ. Κώστας Λούλης.

Απομένει μόνο ο ορισμός των γραμματέων που θα στελεχώσουν την προεδρία της κυβέρνησης. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι  η ταχύτητα με την οποία έγιναν οι διορισμοί ”δεν έχει προηγούμενο, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες για να στελεχωθούν οι τόσο κρίσιμες αυτές θέσεις του κρατικού μηχανισμού”. Πρόκειται όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση για στελέχη που “κάνουν πράξη την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας”, έχοντας δοκιμαστεί επιτυχώς στη δημόσια διοίκηση ή στην αυτοδιοίκηση, ενώ πολλοί εξ αυτών προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Κωνσταντίνος Λούλης γεννήθηκε το 1955. Είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων. Το 1975 ανέλαβε τη διεύθυνση των Μύλων Λούλη. Το 1979 κατασκεύασε τον πρώτο κυλινδρόμυλο στην Ελλάδα με νέα τεχνολογία ξηρού καθαρισμού σίτου. Τη δεκαετία του 1990 κατασκεύασε πρότυπους μύλους στα Βαλκάνια (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία), καθώς και αρτεργοστάσια, μακαρονοποιεία, μπισκοτοποιεία και αλυσίδα 100 ιδιωτικών πρατηρίων, κατακτώντας το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και απασχολώντας συνολικά 4.500 άτομα. Το ύψος των συνολικών επενδύσεων για το σκοπό αυτών έφτασε τα 250 εκατ. Ευρώ. Τη διετία 1989-1991 διετέλεσε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους. Το 1990 απέκτησε την εφημερίδα “Θεσσαλία”, την οποία εκσυγχρόνισε (η πρώτη ηλεκτρονική έντυπη έκδοση στη χώρα), τετραπλασιάζοντας την κυκλοφορία της. Την περίοδο 1992-1994 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Από το 1998 έως το 2008 υπήρξε μέλος της οικονομικής επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδας, ενώ το 2003 ανέλαβε υπεύθυνος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδας, για διάστημα δύο ετών. Από το 2004 είναι επίτιμος πρόξενος της Ολλανδίας στην Κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία - Ήπειρος) και πρόεδρος του ς ΛΚληροδοτήματοούλη στα Ιωάννινα. Το 2007 το Πανεπιστήμιο Κίνγκστον του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα. Στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 εξελέγη, με 6.162 ψήφους, πρώτος δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Έχει εκδώσει τρία βιβλία, σχετικά με την ιστορία, με τα προβλήματα περιβάλλοντος και τα γραμματόσημα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top