Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Συνολικά 600 σακούλες σκουπιδιών συλλέχθηκαν στη λίμνη Κερκίνη το 2018

Τατιάνα Ρόκου - 19 Ιούλιος 2019, 12:25

Εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της λίμνης Κερκίνης, αλλά και στην αποκατάσταση ζημιών στους χώρους υποδοχής της, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, από τις 21 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2019.


Ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την εθελοντική προσφορά θα δώσουν 21 μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα, που θα βρεθούν και φέτος στη λίμνη Κερκίνη, συμμετέχοντας στον καθαρισμό της, αλλά και στην αποκατάσταση ζημιών στους χώρους υποδοχής της.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και φορέων που δραστηριοποιούνται στη λίμνη. Το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019 ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης μαζί με τον ιδιοκτήτη του “Οικοπεριηγητή” κ. Γιάννη Ρέκλο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου ενημέρωσαν για την εν λόγω δράση.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, η προστασία της λίμνης και ο καθαρισμός της αποτελούν βασική προτεραιότητα, καθώς η Κερκίνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Σέρρες και σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών. Στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για την προστασία και την ανάδειξη της λίμνης εντάσσεται και ο καθαρισμός της από νεαρούς εθελοντές.“Στόχος μας είναι η σωστή λειτουργία της λίμνης και φυσικά η διασφάλιση της καθαριότητας σε αυτή. Η προσπάθειά μας εστιάζεται αφενός στο να περιορίζουμε όσο περνά από το χέρι μας τα σκουπίδια και αφετέρου να καθαρίζουμε αυτά που δυστυχώς συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στη λίμνη. Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά που θα συμμετάσχουν και φέτος στη συγκεκριμένη δράση, καθώς και τον κ. Ρέκλο για την φιλοξενία των νεαρών εθελοντών και κυρίως για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια για την περιοχή όπου δραστηριοποιείται” δήλωσε ο κ. Μωυσιάδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρέκλος τόνισε ότι το εθελοντικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 21/7/2019 και θα ολοκληρωθεί στις 3/8/2019. Το πρωί οι εθελοντές θα προχωρούν στον καθαρισμό της λίμνης και στο υπόλοιπο της ημέρας θα απολαμβάνουν τις ομορφιές του τόπου και τις  πλούσιες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη λίμνη.
 
Ο κ. Ρέκλος επισήμανε ότι δυστυχώς και φέτος τα σκουπίδια στη λίμνη είναι πολλά, τα οποία, όπως είπε, καταλήγουν στην Κερκίνη από τη γειτονική Βουλγαρία μέσω των παραποτάμων. “Είναι ένα σοβαρό θέμα που προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε όπως μπορούμε. Η συγκεκριμένη δράση κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο πέρυσι μαζέψαμε συνολικά 600 σακούλες σκουπιδιών” δήλωσε ο κ. Ρέκλος, τονίζοντας την άρτια συνεργασία του με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και την υποστήριξη που αυτή παρέχει.

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών όσο και ο ιδιοκτήτης του “Οικοπεριηγητή” κάλεσαν όλους τους Σερραίους να δώσουν κι αυτοί το “παρών” στη λίμνη όλες αυτές τις ημέρες και να συνδράμουν στην προσπάθεια των εθελοντών, των νέων αυτών παιδιών που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αφήνοντας το βαθύ αποτύπωμα της ευαισθησίας τους για ένα καθαρό περιβάλλον.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top