Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Επίτιμη διδάκτωρ Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού στο Παν/μιο Αιγαίου η 1η γυναίκα πιλότος στα ΗΑΕ

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Ιούλιος 2019, 14:07

Με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Αερομεταφορών από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και με επιτυχή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ άλλων του Πανεπιστημίου του Harvard, η κα AlHameli έχει συνεισφέρει σημαντικά στη διεθνή αεροπορική κοινότητα.


Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα αναγορεύσει την Aysha Mohammed Saeed Fadila Alhameli, Μόνιμη Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και υποψήφια για την Προεδρία του Συμβουλίου του εν λόγω οργανισμού, σε επίτιμη διδάκτορα του τμήματος αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό έργο της στο διεθνή αεροπορικό χώρο και στις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Παρά τη ραγδαία αύξηση της αεροπορικής κίνησης τα τελευταία 50 χρόνια, ο αεροπορικός κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με διάφορες προκλήσεις, όπως, μεταξύ άλλων, η δυσκολία προσέλκυσης προσοντούχων νέων για απασχόληση, όπως επίσης και η έντονη ανισομέρεια ως προς την απασχόληση ανδρών και γυναικών. Στο πλαίσιο αυτό, η κα Aysha AlHameli έχει υπάρξει πρωτοπόρος καταβάλλοντας πολύ μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών. Πιο συγκεκριμένα, η κα AlHameli έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) σε ηλικία μόλις 16 ετών. Το 2009 διορίστηκε ως η πρώτη αντιπρόσωπος των ΗΑΕ στον ICAO, τον εξειδικευμένο οργανισμό του ΟΗΕ σε θέματα αερομεταφορών, σε ηλικία μόλις 28 ετών αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο τη νεότερη Μόνιμη Αντιπρόσωπο στην ιστορία του οργανισμού. Έκτοτε έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο σε διάφορες θέσεις του οργανισμού έχοντας υπάρξει μεταξύ άλλων ισχυρός υποστηριχτής του προγράμματος “Dreams Soar” για την υποστήριξη των παιδιών που επιθυμούν να προσανατολιστούν επαγγελματικά στο χώρο των αερομεταφορών. Επιπλέον, η κα AlHameli έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλές πρωτοβουλίες ανάδειξης του ρόλου των γυναικών στον αεροπορικό κλάδο.

Με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Αερομεταφορών από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και με επιτυχή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ άλλων του Πανεπιστημίου του Harvard, η κα AlHameli έχει συνεισφέρει σημαντικά στη διεθνή αεροπορική κοινότητα, ενώ διαθέτει ουσιαστικό όραμα για ανάληψη πολύ περισσότερων δράσεων στο μέλλον ιδιαίτερα σε όφελος της νέας γενεάς. Όλα αυτά μπορούν να έχουν σημαντική επίπτωση στην ελληνική οικονομία όχι μόνον για την ανάπτυξη του τουρισμού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων προσβασιμότητας αλλά επίσης και για την ανάπτυξη του ανθρωπίνου κεφαλαίου, τη βελτίωση της παραγωγικότητάς του και την ενασχόλησή του με έναν κλάδο υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΑΕ έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη αεροπορικών συνδέσεων προς την Ελλάδα, καθώς για την απασχόληση νέων Ελλήνων και Ελληνίδων σε διάφορες θέσεις εργασίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top