Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η ελληνική Ομογένεια ζητά δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία

Τατιάνα Ρόκου - 24 July 2019, 10:33

Η Ελληνική Κοινότητα Αυστραλίας παραχωρούν στο ελληνικό κράτος, τον χώρο και τον εξοπλισμό που απαιτείται.


Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αυστραλίας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” ότι οι Έλληνες ομογενείς επιθυμούν τη δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία, καθώς πιστεύουν ότι έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών προς την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό και για να διευκολύνουν τις διαδικασίες παραχωρούν στο ελληνικό κράτος, τον χώρο και τον εξοπλισμό που απαιτείται.

Ο κ. Παπαστεργιάδης επεσήμανε ότι η πρόταση αυτή είχε γίνει και στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού αλλά δεν καρποφόρησε και πρόσφατα την επανέλαβαν στον νέο υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη.

”Πριν από τέσσερα χρόνια η κοινότητα απέκτησε ένα 15όροφο κτίριο, το οποίο στεγάζει το πολιτιστικό μας κέντρο. Προτείναμε, λοιπόν, να παραχωρήσουμε ορισμένα γραφεία και να τα επιπλώσουμε για να υπάρχει παρουσία του ΕΟΤ και στη Μελβούρνη, η οποία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να έρθουν περισσότεροι όχι μόνο Έλληνες αλλά και μη Έλληνες από την Αυστραλία στην Ελλάδα. Το προτείναμε και στην πρώην υπουργό, την κα Κουντουρά πριν από περίπου τρία χρόνια, η οποία το είδε πολύ θετικά, αλλά οι διαδικασίες δεν προχώρησαν. Πρόσφατα συναντηθήκαμε στην Αθήνα με τον νυν υπουργό τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και το θέσαμε εκ νέου. Όντας μόνο λίγες μέρες υπουργός, δεν ήταν φυσικά σε θέση να μας απαντήσει αλλά μας είπε ότι θα το μελετήσει και θα επικοινωνήσουμε ξανά”, σημείωσε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αυστραλίας, οι Αυστραλοί είναι τουρίστες που -σύμφωνα με τα στοιχεία- ξοδεύουν πολλά χρήματα και έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο παραμονής σε έναν προορισμό σε σχέση με τους υπόλοιπους. ”Την Ελλάδα την επιλέγουν και πολλοί άλλοι, όχι μόνο ομογενείς. Εμείς, οι Έλληνες, αισθανόμαστε ότι είναι η οικογένειά μας -με την ευρύτερη έννοια- ενώ μας αρέσει να ζούμε τα ήθη και τα έθιμα στον τόπο μας. Αυτό που μας τραβάει στην Ελλάδα είναι το κλίμα, οι γεύσεις, το φαγητό αλλά κυρίως το φιλότιμο των Ελλήνων, η ζεστασιά και η φιλία που αισθανόμαστε”, είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top