Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Για άλλη μια χρονιά, 'βουνά' σκουπιδιών κατακλύζουν την Κέρκυρα

Τατιάνα Ρόκου - 25 July 2019, 11:15

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας ζητούν την άμεση μεταφορά απορριμμάτων εκτός νησιού.


Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας, απέστειλαν κοινή επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, η οποία κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και στους βουλευτές Κέρκυρας κ. Στέφανο Γκίκα, κ. Αλέκο Αυλωνίτη και κ. Δημήτρη Μπιάγκη, προκειμένου να γίνει για ακόμη μια φορά κατανοητή από την Πολιτεία η άμεση και απόλυτη ανάγκη που υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρει:
“Eπιθυμούμε, αφενός, να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, που προσφέρει τεράστια έσοδα ετησίως στο δημόσιο κορβανά, εξαιτίας της προβληματικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Αφετέρου ζητούμε τη δική σας άμεση βοήθεια για την επίλυσή του.

Για μια ακόμα χρονιά τα ‘βουνά’ των σκουπιδιών έχουν κατακλύσει το νησί μας, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να συνεχίζεται η δυσφήμιση για τον τόπο και το τουριστικό μας προϊόν. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής ‘η Κέρκυρα πεθαίνει’, και γι’αυτό χρειαζόμαστε την άμεση παρέμβασή σας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ικανοποιηθεί πάραυτα το αίτημα, για άμεση μεταφορά απορριμμάτων εκτός νησιού, αίτημα το οποίο έχει διατυπωθεί πολλάκις και από διαφόρους θεσμικούς φορείς και στο παρελθόν, χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό.

Πλέον όμως η Κέρκυρα δεν έχει τη δυνατότητα να περιμένει μέχρι την αποπεράτωση του εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης, χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, γιατί απειλείται με ολική καταστροφή η τοπική οικονομία, η οποία στηρίζεται κατ’αποκλειστικότητα στον τουρισμό.

Λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα παραπάνω, προσβλέπουμε στην άμεση παρέμβασή σας, ώστε να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες για την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος που απειλεί το νησί μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top