Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΕπιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό
Επενδύσεις

Επιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επιχειρηματία κ. Σπύρο Λάτση.

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Σπύρο Λάτση.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σημαντική αυτή επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα έργα να έχουν ξεκινήσει έως το τέλος του 2019, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας έχει αναφερθεί στην επίσπευση των διαδικασιών με τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις να ψηφίζονται έως τις 10 Αυγούστου.

Υπουργείο Πολιτισμού: Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς να κινδυνέψει η επένδυση
Τόσο στο Ελληνικό όσο και σε άλλα επενδυτικά προγράμματα, δημόσια και ιδιωτικά έργα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατέψουμε τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς όμως να εμποδίζεται η επένδυση, τόνισε η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, προσδίδει υπεραξία η ύπαρξη αρχαίων σε μια επένδυση.

Σε ό,τι αφορά στην ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι δεν αλλάζει κάτι στον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. “Το Μετσόβιο θα συνεχίσει να είναι στη θέση του, να έχει τη λειτουργία που έχει, δηλαδή να παραμείνει εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Θέλουμε τη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής σχολής στα κτίριά της”, ανέφερε η κα Μενδώνη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε για την επένδυση στο Ελληνικό: “Ο Κ. Μητσοτάκης, στις 11/6/2019, δήλωνε: ‘Το Ελληνικό θα ξεμπλοκάρει την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης’. Η κυβέρνηση σήμερα μιλάει για μπουλντόζες μέχρι το τέλος του χρόνου. Ελπίζουμε να αναφέρονται στο 2019! Κατά τα άλλα, έφταιγε η ‘αντιεπενδυτική’ πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ…”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024