Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Επιτάχυνση των διαδικασιών για το Ελληνικό

Τατιάνα Ρόκου - 26 Ιούλιος 2019, 09:53

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επιχειρηματία κ. Σπύρο Λάτση.


Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό ανέδειξε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Σπύρο Λάτση.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον κ. Λάτση να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη σημαντική αυτή επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι τα έργα να έχουν ξεκινήσει έως το τέλος του 2019, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας έχει αναφερθεί στην επίσπευση των διαδικασιών με τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις να ψηφίζονται έως τις 10 Αυγούστου.

Υπουργείο Πολιτισμού: Προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς να κινδυνέψει η επένδυση
Τόσο στο Ελληνικό όσο και σε άλλα επενδυτικά προγράμματα, δημόσια και ιδιωτικά έργα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προστατέψουμε τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς χωρίς όμως να εμποδίζεται η επένδυση, τόνισε η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, προσδίδει υπεραξία η ύπαρξη αρχαίων σε μια επένδυση.

Σε ό,τι αφορά στην ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο η υπουργός Πολιτισμού σημείωσε ότι δεν αλλάζει κάτι στον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. “Το Μετσόβιο θα συνεχίσει να είναι στη θέση του, να έχει τη λειτουργία που έχει, δηλαδή να παραμείνει εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Θέλουμε τη λειτουργία της Αρχιτεκτονικής σχολής στα κτίριά της”, ανέφερε η κα Μενδώνη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε για την επένδυση στο Ελληνικό: “Ο Κ. Μητσοτάκης, στις 11/6/2019, δήλωνε: ‘Το Ελληνικό θα ξεμπλοκάρει την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης’. Η κυβέρνηση σήμερα μιλάει για μπουλντόζες μέχρι το τέλος του χρόνου. Ελπίζουμε να αναφέρονται στο 2019! Κατά τα άλλα, έφταιγε η ‘αντιεπενδυτική’ πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ...”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top