Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυνέχιση της συνεργασίας της Thomas Cook με το Υπουργείο Τουρισμού και υπό τη νέα ηγεσία του
TOs

Συνέχιση της συνεργασίας της Thomas Cook με το Υπουργείο Τουρισμού και υπό τη νέα ηγεσία του

Η Thomas Cook δεσμεύεται να συνεχίσει τις ενέργειες, με στόχο την αύξηση της αξίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των εσόδων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, Peter Fankhauser κσυναντήθηκε πρόσφατα με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για να συζητήσουν για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Η επίσκεψη του κ. Fankhauser σφραγίζει το ενδιαφέρον της εταιρείας για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενημέρωσης του υπουργού Τουρισμού για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του Ομίλου, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με την Fosun Tourism για την ενίσχυσή του με νέα κεφάλαια ύψους 750 εκατ. σε λίρες Αγγλίας.

Για τη συνάντηση αυτή, σε ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός Τουρισμού σημείωσε: “Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook, Peter Fankhauser, στις 25 Ιουλίου, για να συζητήσουμε τις προοπτικές της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Ο κ. Fankhauser περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. Η συνάντηση έλαβε χώρα κάτω από ένα πολύ καθησυχαστικό και συνεργατικό κλίμα και η αίσθηση που έλαβα ήταν ότι συνεχίζουμε κανονικά τη μεταξύ μας συνεργασία”.

Έχοντας πλέον μία επενδυτική πρόταση από έναν σταθερό εταίρο, τη Fosun, που υπήρξε επενδυτής της Thomas Cook για τέσσερα χρόνια και είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, γνωρίζει καλά την επιχείρηση και κατανοεί τη στρατηγική της, είναι αυτό που της δίνει την ώθηση να βρεθεί σε ανταγωνιστική θέση και να εξασφαλίσει το μέλλον της. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να ευοδωθούν τα σχέδια περαιτέρω δραστηριοποίησης στην Ελλάδα με επενδύσεις, καθώς πρόκειται για τη χώρα που η Thomas Cook έχει εγκαινιάσει ξενοδοχειακά concept και συστήσει τις πιο καινοτόμες τουριστικές προτάσεις στον κόσμο, όπως το πρώτο Casa Cook στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά, στοχεύοντας σε ένα νεότερο κοινό ταξιδιωτών που δίνει έμφαση στην ποιότητα, το σχεδιασμό, τη γαστρονομία, όταν επιλέγει τις διακοπές του.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Fankhauser δήλωσε: “Η Thomas Cook δεσμεύεται να συνεχίσει τις ενέργειες, με στόχο την αύξηση της αξίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των εσόδων, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τις υποδομές, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στη χώρα για να απολαύσουν καινοτόμες τουριστικές προτάσεις ακόμα και σε ώριμους προορισμούς, για να μπορούν να αλληλεπιδράσουν περισσότερο με την τοπική κοινωνία και να εμπνευστούν να ξοδέψουν περισσότερο στις διακοπές τους στην τοπική αγορά, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι αυτό θα προϋποθέτει τις λιγότερες παρεμβάσεις και την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού”.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024