Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρώτος στο σημείο εκκίνησης του νέου Νόμου 4568/18 ο Τεχνικός Φάκελος του Υδατοδρομίου Καβάλας
Αερομεταφορές

Πρώτος στο σημείο εκκίνησης του νέου Νόμου 4568/18 ο Τεχνικός Φάκελος του Υδατοδρομίου Καβάλας

Ταυτόχρονα υπεβλήθη η αίτηση για την απόκτηση Άδειας Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Καβάλας με ιδιοκτήτη τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας.

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τον πρώτο Τεχνικό Φάκελο Υδατοδρομίου που καλύπτει τις απαιτήσεις του νέου Νόμου 4568/18. Ο Τεχνικός Φάκελος εκπονήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Ταυτόχρονα, υπεβλήθη η Aίτηση για την απόκτηση Άδειας Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Καβάλας με ιδιοκτήτη τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας. Η αίτηση και ο Τεχνικός Φάκελος έλαβαν αριθμό Πρωτ: 60086/26-7-19.

Ο πρόεδρος και διευθύνων ύμβουλος του Ο.Λ.Κ. κ. Χρήστος Ηλιάδης, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε: “Με την ολοκλήρωση του Τεχνικού Φακέλου μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία των ελέγχων για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Καβάλας. Η συνεπακόλουθη έναρξη πτήσεων υδροπλάνων θα προσδώσει σημαντικότατη υπεραξία στο λιμάνι της Καβάλας, καθώς θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’επέκτασιν της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια κ. Τάσος Γκόβας αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τον Ο.Λ.Κ. για την κάλυψη των απαιτήσεων του νέου Ν.4568/18 και, όπως δήλωσε, θα συνεχισθεί με στόχο να εκδοθεί η Άδεια Ίδρυσης του Υδατοδρομίου Καβάλας, το συντομότερο δυνατόν.

H Ελληνικά Υδατοδρόμια, έχοντας αδειοδοτήσει τα τρία πρώτα υδατοδρόμια στην Ελλάδα (Υ/Δ Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) και έχοντας αναλάβει την αδειοδότηση 34 ακόμη υδατοδρομίων στοχεύει στη δημιουργία ενός εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων που θα επιτρέψει τη βιώσιμη ανάπτυξη των υδροπλάνων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024